Share

Noi verificări în cadrul Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, de catre o echipa de inspectori din cadrul Serviciului de Control in Sanatate Publica 

In data de 29.11.2019 s-a efectuat actiunea de control la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, de catre o echipa de inspectori din cadrul Serviciului de Control in Sanatate Publica – Birou Control Unitati si Servicii de Sanatate, in vederea culegerii de date cu privire la decesul copilului Mahu Yanis Nicolas, care a avut loc in data de 27.11.2019 in sectia de pediatrie a Spitalului Municipal de Urgente Pascani.

Citeste si   Primarul Mihai CHIRICA, ales președinte al Biroului Politic Local al PNL Iași

         Ca urmare a analizei aspectelor prezentate si a deficientelor constatate, echipa de control din cadrul DSP Iasi a formulat o serie de recomandari:

  1. Respectarea prevederilor Ordinului 1706 din 2006 privind conducerea si organizarea unitatilor si compartimentelor de primire a urgentelor, de catre personalul medical SAJ Iasi si al Spitalului Municipal de Urgenta Pascani.
  2. Instruirea personalului medical privind respectarea Ordinului 1706 din 2006 privind conducerea si organizarea unitatilor si compartimentelor de primire a urgentelor, in speta privind accesul urgentelor pediatrice in UPU.
  3. Intocmirea unei proceduri operationale privind gestionarea urgentelor medicale aparute la un caz internat in sectiile spitalului si implementarea acesteia de catre sefii de sectie.
  4. Reorganizarea CPU Pascani privind compartimentarea spatiului si dotarea cu echipamente specifice activitatii pentru facilitatea accesului urgentelor medicale inclusiv pediatrice.
  5. Verificarea functionalitatii telefoanelor mobile folosite in garda.
Citeste si   În cel mai scurt timp vor ÎNCEPE lucrările de RENOVARE la creșa numărul 9 din IAȘI

In urma verificarilor efectuate, va prezentam si masurile luate:

  1. Sanctionarea SAJ Iasi cu avertisment scris pentru incalcarea prevederilor Ordinului 1706 din 2006 privind conducerea si organizarea unitatilor si compartimentelor de primire a urgentelor.
  2. Sanctionarea Spitalului Municipal de Urgenta Pascani cu amenda de la 10000-20000 lei pentru nerespectarea regulilor privind regimul si conditiile de acces in unitatile sanitare incalcand prevederile Ordinului 1706 din 2006 privind conducerea si organizarea unitatilor si compartimentelor de primire a urgentelor.
  3. Sanctionarea medicului sef CPU cu amenda de la 2000-4000 lei pentru nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare privind procedura de preluare si internare a cazurilor de urgenta incalcand prevederile Ordinului 1706 din 2006 privind conducerea si organizarea unitatilor si compartimentelor de primire a urgentelor.

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ