Prime Kapital, controlat de foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI Rockcastle

PRIME KAPITAL este o firmă înființată la București de Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatori și foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România.

Actualii acționari ai firmei sunt Victor SEMIONOV, Mihail VASILESCU și Adrian CHIRIAC.

Cumpără tot ce prezintă INTERES

Fondatorii fondului sud-african de investiȚii New Europe Property Investments (NEPI), adică Victor Semionov și Martin Slabbert, sunt afaceriștii care au pornit în România compania Prime Kapital, ce se axează în special pe investiții imobiliare.

NEPI a cumpărat în urmă cu un an inclusiv Shopping City Sibiu cu o suma de circa 100 milioane de euro și a devenit unul dintre cei mai mari proprietari de centre comerciale din România.

Prime KAPITAL, rețeaua unei combinații de zeci de milioane euro

O zonă din Municipiul Iași a fost extrem de vânată de către afacerștii de la Prime KAPITAL, care nu au obținut autorizații din cadrul primăriei Iași.

Dezvoltatorul Prime Kapital, societate înființată acum doi ani, a achiziționat clădirile și terenurile deținute de Teba Industries, cu peste 20 milioane euro, din zona industrilă a Iașului.

Unele surse susțin că ”totul a ajuns să se facă pe sub mâna, contra a zeci de milioane de euro. La mijloc este un tun imobiliar de proporții, de aceasta dată sub lupa unor dezvoltatori imobiliari”.

Miza a fost de aproape 11 hectare situate pe Calea Chișinăului, unde sunt amenajate mai multe hale de producție. Proprietarul acestui teren este Teba Iași Industry SA, cu sediul în Arad, administrata de către italianul Eugenio Donato Constantini. Însă, pe fir a intrat societatea PK Ebony SRL din București, cu acționariat sută la sută luxemburghez.

În acel timp se negocia vânzarea activelor, însemnând teren, clădiri și hale. Deja a fost semnat un precontract între Teba Industry și PK Ebony, datat în 30 mai 2018, suma luata în calcul fiind de 28,8 milioane de euro, banii urmând a fie dați în doua rate.

TERENUL pe care construiește PRIME KAPITAL, analizat din ELICOPTER

Șefii de la Prime Kapital au dovedit ca nu au niciun pic de respect pentru ieșeni și că sfideaza pe toată lumea când au analizat terenul unde doresc acum să construiască un mall.  

Ca sa poată ateriza în parcare, cei de la Prime Kapital au securizat întreaga zonă, ieșenii fiind nevoiți să-și caute alte locuri în care să-și poată lăsa mașinile. Șefiide la Prime Kapital au dovedit din nou ca nu au niciun pic de respect pentru ieșeni și ca sfidează pe toată lumea!

Mall Super-Regional pentru România și Republica Moldova, asta se arată în proiectul celor de la Prime KAPITAL

Centru comercial va avea peste 200 de magazine de modă și retail, peste 30 de restaurante și o zona de divertisment.

“Mall Moldova este un centru comercial super regional ce vizează întreaga zonă a Moldovei, dar și zona de peste Prut. Centrul va avea la finalizare peste 100 000 de mp de spații închiriabile și va cuprinde o ofertă completă de modă și spații de petrecere a timpului liber. Spuneam mai devreme că sunt în total peste 15.000 de mp dedicați pentru zona de entertainment, de petrecere a timpului liber.” – a declarat Mihai Vadilescu, dezvoltator.

Pe lângă Mall, cei de la Prime KAPITAL, vor să construiască și cel mai mare cinematograf

“Centrul comercial va include și cel mai mare centru cinematograf din afara Bucureștiului, peste 15 Săli de cinematograf, inclusiv Imax și 4D”.

Blocarea Centrului Carrefour ERA până în 2021

Centrul comercial deja existent, Carrefour Era, va rămâne deschis pentru public, pe toată perioada lucrărilor, iar extinderea locurilor de parcare pentru noul centru se va face cu peste 3300 de locuri.

În vecinătatea complexului se află comuna Valea Lupului, zona pentru care această construcție va deveni un beneficiu”, susține conducerea PRIME KAPITAL.

Primarul din Valea Lupului, Dumitru MIHAILUC, susține proiectul celor de la PRIME KAPITAL

“Comuna Valea Lupului este vecină cu această investiție. Această investiție majoră înseamnă foarte mult pentru zonă, atât pentru comuna Valea Lupului, Miroslava și municipiul Iași. Înseamnă crearea a foarte multe locuri de munca, înseamnă oameni care vor fi din Valea Lupului, se vor muta alții în Valea Lupului. Comuna are cel mai mare grad ridicat de construcție, de la 2400 de locuitori cât erau în 2004, am depășit 11 de locuitori, deci este o zonă atractivă pentru toată lumea” – a declarat Dumitru Mihailuc, primarul comunei Valea Lupului.

LĂSAȚI UN MESAJ