Share

Finala locală pentru secțiunile 11-13 ani și 14-18 ani a Concursului Național de lectură „Bătălia Cărţilor” va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie 2019

Finala locală pentru secțiunile 11-13 ani și 14-18 ani a Concursului Național de lectură „Bătălia Cărţilor” va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie 2019, începând cu ora 10.00, la Sala de lectură de la sediul central al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10) și va cuprinde dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia finaliștii vor susţine cartea preferată. La ediția din acest an s-au înscris 37 de elevi (23 pentru secțiunea 11-13 ani și 14 la secțiunea 14-18 ani).

Citeste si   Camelia GAVRILĂ, Mihai CHIRICA și trecutul POLITIC pe care-l vor UITAT

Fiecare concurent va avea la dispoziţie 10 minute, timp în care va trebui să îşi susţină cartea preferată printr-un mesaj convingător şi să răspundă întrebărilor adresate de juriu şi de ceilalţi finalişti. Întrebările trebuie să se refere strict la textul cărţilor din concurs.

Finaliştii care vor prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi vor răspunde cel mai bine la întrebări vor deveni Cititorii anului (un concurent pentru fiecare secțiune).

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

Se vor mai acorda premii pentru: Cel mai bun portofoliu de lectură, Cea mai bună fişă de lectură a Cărţii anului, Premiul pentru implicare în dezbatere și Premiul pentru cea mai bună pledoarie.

Juriul este format din: prof. univ. dr. Constantin Dram (Facultatea de Litere, UAIC Iași), în calitate de președinte, Mihaela Morariu, Bogdan Mandache și Florentin Busuioc, în calitate de membri.

Citeste si   De ce la TOMEȘTI toate contractele mari ajung la LIS AFFAIR SRL? Ștefan TIMOFTE: „Așa vreau eu!”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ