Share

Expertul în securitate Hari Bucur-Marcu: Ţinta atentatului din Manchester au fost copiii

Terorismul este cu un pas înainte în privinţa prevenirii, declară la RFI expertul în securitate Hari Bucur-Marcu. El comentează atentatul produs luni seară în apropierea unei săli de concerte din Manchester, atac soldat cu morţi şi răniţi, între care şi copii.

Hari Bucur-Marcu suspectează că organizaţia teroristă Stat Islamic s-ar afla în spatele atentatului din Manchester: „Gândul ne duce spre acest aşa-zis Stat Islamic, care şi-a făcut un brand din a lovi ţinte vulnerabile, cu totul şi cu totul nejustificate din orice punct de vedere politic sau altfel. De data asta, iată că avem copii şi tineri şi familiile lor care-i aşteptau să iasă de la concert, care au fost loviţi într-un asemenea mod cu totul şi cu totul inacceptabil”.

 

Citeste si   Ungaria şi Polonia vor înfiinţa un institut comun privind statul de drept pentru a contracara atacurile UE

Expertul subliniază că ţinta atentatului din Manchester au fost copiii

„Ţinta propriu-zisă… deci era un concert de copii, un concert pentru cei de vârste sub 15 ani, în principiu, ei erau cei care participau la concert în număr atât de mare, părinţii îi aşteptau la ieşire. Exact când s-a terminat concertul a avut loc explozia, în mijlocul părinţilor care-i aşteptau, ceea ce a produs bineînţeles panică, busculade, cu o intenţie probabilă să maximizeze această explozie prin efectul acesta de panică, produs în mod natural”.

Citeste si   O PERSONALITATE PE ZI: Regizorul Arthur Penn

 

Măsuri de securitate sporite

Hari Bucur-Marcu precizează că „în Occident, mai ales în locurile în care s-a ridicat de ceva vreme nivelul de alarmă, există practica de a se scana oamenii care sunt în locurile publice, să se vadă dacă nu au asupra lor explozibil sau mă rog, pachete nejustificate (…).

Citeste si   Tenis: Clasamentul WTA - Nicio schimbare în top 10; Simona Halep, în continuare a doua

Până la urmă, va trebui să ne obişnuim cu asemenea atacuri, obişnuim între ghilimele, cum ar fi o catastrofă naturală, un cutremur de exemplu, nu poţi să-l previi, dar poţi să-i minimizezi efectele, pentru că altfel ar presupune să nu mai socializăm, să nu mai ieşim, să nu ne mai întâlnim unii cu alţii, să nu mai existe locuri publice, ca să nu mai existe asemenea situaţii”, rfi.ro.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ