Share

Un copil de doar patru ani a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a înecat cu o alună, fiind doar la un pas de producerea unei tragedii. Acesta a fost adus la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, unde se află încă internat pentru supraveghere.

Starea copilului s-a deteriorat vizibil, prezentând insuficienţă respiratorie cauzată de aspirarea unui corp străin, medicii de la Botoşani au reuşit să îi scoată aluna cu ajutorul unui bronhoscop.

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

„Copilul a ajuns la noi în cursul nopţii pentru aspiraţie de corp străin. A fost evaluat de specialistul ORL de pediatrie, iar acum este internat într-o clinică de pediatre pentru supraveghere“, a explicat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.

Aspiraţia de corp străin este o urgenţă majoră, dacă nu intervii în timp cât mai scurt, poate fi ireversibilă situaţia. Aluna este dură, nu îşi măreşte volumul, dar este periculoasă pentru un copil de vârstă mică, pentru că, dacă ajunge într-un ram al bronhiei, sufocă şi trebuie intervenit cât mai repede“, a completat medicul ieşean.

Citeste si   Mihai CHIRICA, rețeta ÎMBOGĂȚIRII rapide ca bugetar!

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ