Coreea de Nord a declarat joi că nu mai vrea să mai aibă de a face cu secretarul de Stat american Mike Pompeo și a cerut înlocuirea acestuia în negocieri cu o persoană mai matură, la doar câteva ore după anunțarea primului său test armat de la întreruperea negocierilor cu SUA, scrie Reuters.

Declarația lui Kwon Jong Gun, un oficial al ministerului de externe

Declarația a venit la scurt timp după ce Coreea de Nord a anunțat că liderul său, Kim Jong Un, a supravegheat testul unei noi arme tactice, despre care KCNA a spus că are un “mod particular de a ghida zborul” și “un focos puternic”.
Aceasta este prima dată când Nordul te¬stează arme, după ce discuțiile din Vietnam dintre Kim și președintele american Don¬ald Trump, de la sfârșitul lunii februarie, au eșuat în momentul în care Coreea de Nord a cerut ridicarea sancțiunilor, iar Statele Unite au solicitat ca Phenianul să renunțe la programul său nuclear.
Potrivit KCNA, Kwon, însărcinat cu afacerile americane, a spus că summit-ul din Vietnam, al doilea summit între cei doi lideri, a arătat că discuțiile ar putea merge prost „ori de câte ori Pompeo își bagă nasul“.

Citeste si   Hong Kong: Donald Trump promite o ripostă până la sfârşitul săptămânii
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ