Share

Coreea de Nord a declarat joi că nu mai vrea să mai aibă de a face cu secretarul de Stat american Mike Pompeo și a cerut înlocuirea acestuia în negocieri cu o persoană mai matură, la doar câteva ore după anunțarea primului său test armat de la întreruperea negocierilor cu SUA, scrie Reuters.

Citeste si   SUA: Biden şi-a prezentat echipa diplomatică şi de securitate naţională

Declarația lui Kwon Jong Gun, un oficial al ministerului de externe

Declarația a venit la scurt timp după ce Coreea de Nord a anunțat că liderul său, Kim Jong Un, a supravegheat testul unei noi arme tactice, despre care KCNA a spus că are un “mod particular de a ghida zborul” și “un focos puternic”.
Aceasta este prima dată când Nordul te¬stează arme, după ce discuțiile din Vietnam dintre Kim și președintele american Don¬ald Trump, de la sfârșitul lunii februarie, au eșuat în momentul în care Coreea de Nord a cerut ridicarea sancțiunilor, iar Statele Unite au solicitat ca Phenianul să renunțe la programul său nuclear.
Potrivit KCNA, Kwon, însărcinat cu afacerile americane, a spus că summit-ul din Vietnam, al doilea summit între cei doi lideri, a arătat că discuțiile ar putea merge prost „ori de câte ori Pompeo își bagă nasul“.

Citeste si   SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 25 noiembrie

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ