Share

Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roşii, va ajunge în premieră la Iaşi, în noua sa formulă, cu spectacolul special “The Great Revival”, pe 18 noiembrie, la Opera Naţională din oraş.

Concertul, închinat memoriei membrilor Corului care au pierit în accidentul aviatic de anul trecut, va prezenta un repertoriu integral rusesc. Director artistic este Gennady Sachenyuk.

Până pe 18 iulie, bilete pot fi cumpărate cu 20% reducere de pe eventim.ro, bilet.ro, myticket.ro, bilete.ro şi de la casieria Operei Române din Iaşi. Biletele costă 200 lei, preţ presale – 160 de lei (până pe 18 iulie), 150 de lei, preţ presale – 120 de lei (până pe 18 iulie), şi 100 de lei, presale – 80 lei (până pe 18 iulie).

Ansamblul Alexandrov a pornit în turneu în Europa şi a susţinut deja concerte în Cehia şi Slovacia. Înainte de a ajunge la Iași, acesta se va întâlni și cu publicul clujean.

La sfârșitul anului trecut Corul care a adus multă faimă Rusiei a pierdut aproape jumătate dintre membri componenți în catastrofa aviatică de la Soci. După accidentul din decembrie 2016, când 64 de membri ai ansamblului şi-au pierdut viaţa, corul și-a refăcut componența.

Corul Armatei Roşii a ”renăscut” prin intermediul unui concurs naţional

“Din copilărie am visat să fac parte din acest cor” a declarat presei din Rusia Alexei Martirossian, un tânăr corist care a crescut într-o familie de militari.

Alături de alte peste 2.000 de persoane, Alexei a participat la începutul acestui an la un concurs organizat la nivel național de către Corul Armatei Roșii. Ambasador emblematic al culturii ruse, acesta a fost fondat în 1928 și alcătuit din două formațiuni: Ansamblul Alexandrov și Ansamblul academic al Gardei Naționale Ruse.

Considerat cel mai mare ansamblu artistic din Rusia, Corul Armatei Roșii este renumit pentru fineţea interpretării muzicale academice. Aranjamentele muzicale ale ansamblului combină cu succes instrumentele populare ruseşti – balalaica şi acordeonul cu butoane – cu instrumente de suflat din metal şi lemn.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ