Share

La sediul USR PLUS în data de 31 august a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia candidații Alianței USR PLUS Cosette Chichirău și Marius Bodea au prezentat proiectele pe care își doresc să le implementze în următorul mandat.

Se pare că Alianța USR PLUS vine în fața ieșenilor cu câteva proiecte noi față de liberali sau social democrați. Aceștia doresc să înființeze Parcul ”Noilor industrii„ o inițiativă ce are ca scop creșterea economiei Iașului.

De asemenea, candidații USR PLUS au vorbit despre proiectul ”Cartierul tău contează„. Prin intermediul acestui program, fiecare cartier ieșean va fi analizat de către un consilier USR PLUS iar acesta va identifica problemele zonei respective împreună cu cetățenii. Scopul implementării acestui proiect este îmbunătățirea unitară a Iașului.

Citeste si   Dan Bucura, la Realitatea PLUS: „Cum să ajungă un USR-ist la Consiliul Legislativ cu voturile PSD-ului?”

Toate aceste inițiative par a fi implementabile dar oare candidații USR PLUS își vor ține aceste promisiuni după alegeri?

De-a lungul timpului ieșenii s-au confruntat cu promisiuni ale liderilor politici ce n-au mai fost puse în practică după procesul electoral.

Întrebată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași„ care este primul proiect pe care USR PLUS îl va implementa în municipiul Iași daca va câștiga primăria, candidata la Primăria Municipiului Iași, Cosette Chichirău a declarat:

Primul lucru pe care îl facem imediat în primele zile este o evaluare a personalului din primărie, o evaluare a contractelor primăriei și o evaluare a autorizațiilor de construcție date recent astfel încât să vedem dacă unele mai pot fi întoarse. De asemnea vom vedea dacă putem să acționăm în judecată anumite proiecte, chiar care au autorizație dacă sunt date nelegal.

În primăria Iași există 51 de familii angajate care s-au constituit într-un adevărat grup de interese. Aceste familii au fost cultivate atat de administrația Chirica cât și de Nichita. Întrebată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași„ ce măsuri va lua dacă va ajunge la conducerea primăriei Iași, candidata USR PLUS, Cosette Chichirău a declarat:

Voi reorganiza primăria în primul rând iar probabil anumite departamente o să dispară, amintesc aici faimosul Departament Centenar. Dar vom avea evaluări. Este un mit faptul că funcționarii publici nu pot fi concediați, ei nu sunt concediați pentru că nu vrea nimeni să-i concedieze. În momentul în care le dai de lucru și le faci evaluări în câteva luni dacă nu-și fac treaba poți să-i dai afară. Dacă își fac treaba nu contează că fac parte dintr-o anumită familie. Pe noi ne interesează să-și facă treaba


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ