Share

La data de 17.07, parlamentarii Marius Bodea și Cosette Chichirău, candidații la Consiliul Județean, respectiv Primăria Iași din partea alianței USR-PLUS, au susținut o conferință de presă pe mai multe teme de interes local și regional, având în vedere și acuzând guvernarea PNL și PSD.

Parlamentarul Cosette Chichirău a deschis discuția și și-a precizat nemulțumirea cu privire la două subiecte.

Primul dintre ele este legat de doamna Narciza Nedelcu care a fost repusă în funcția de șef al Cadastrului (după 8 ani în care a fost anchetată), miercuri (15.07 – n.r.), chiar dacă a fost condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și comiterea unor fapte de instigare la fals intelectual. De asemenea, ea a mai fost fost pusă sub acuzare și într-un dosar penal din anul 2019 pentru comiterea unor fapte de corupție, însă a fost achitată.

“La câteva zile după ce s-a votat în Camera Deputaților proiectul “Fară penali în funcții publice”, am văzut-o pe condamnata penal definitiv, doamna Narciza Nedelcu, pusă în funcția de șef la Cadastru Iași.

Acest lucru a fost previzibil, întrucât PNL și PSD trebuiau să ia decizia corectă și această persoană să nu ajungă niciodată din nou în acea funcție.” a declarat Cosette Chichirău, parlamentar și candidat la funcția de primar al Municipiului Iași.

Totuși, Narciza Nedelcu a demisionat din funcție la doar o zi de la înscăunare.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”

Pe de altă parte, al doilea subiect avut în vedere de Cosette Chichirău a fost legat de mafia pădurilor, de tăierile ilegale de lemne din județul Iași și din țară, motiv pentru care l-a blamat pe ministrul mediului, Costel Alexe, pe care l-a acuzat de faptul că s-a transformat într-un baron de Iași.

“Alexe poate că era până acum subordonat cuiva, însă acum avem clar acest clan al baronilor PSD-PNL care se extinde și în Iași și ne sfidează. Este o corupție pe față care ne spune că pentru Chirica și Alexe, cetățenii nu contează. Ieșenii își doresc să ne protejăm pădurile.” a declarat Cosette Chichirău, parlamentar și candidat la funcția de primar al Municipiului Iași.

Pe de altă parte, daca este să ne referim strict la ce se întâmplă, de fapt, în culisele alianței USR-PLUS, putem constata foarte ușor faptul că mai mulți intelectuali ieșeni, precum Silviu Gurlui, Doru Mihăilă, Andrei Postolache, Oana Vasiliu, Daniel Șandru au luat decizia de a demisiona.

Mai mult decât atât, Doru Mihăilă și-a dat demisia din USR după ce s-a vehiculat în presă și pe rețelele de socializare faptul că ar fi făcut parte din alt partid politic. Lucrul acesta este CONTRAR mottoului fundamental al partidului USR, fapt pentru care a fost blamat într-o postare pe facebook. Mihăilă a fost acuzat că are un comportament care contrazice valorile USR și pune la îndoială integritatea membrilor partidului.

Citeste si   (P) VASILE TOMA, senator PSD IAȘI: „Bugetul SĂNĂTĂȚII trebuie să CREASCĂ de URGENȚĂ! Pulsul sănătății este din ce în ce mai SLAB și mai RAR!”

Însă, integritatea și valorile fundamentale ale alianței s-au bazat încă de la început pe motto-ulOameni noi în politică”. Ce nu s-a știut până acum, având în vedere faptul că Marius Bodea va candida din partea USR-PLUS la Consiliul Județean (și știm cu toții ca nu este nou), a fost faptul că termenul de “nou” nu se referă strict la “nou în politică “ ci la “nou, adică curat”.

“Nu ne încalcăm principiile pentru că noi ne referim, de fapt, la oameni noi, adică oameni curați. În Romania, singura garanție, din păcate, pentru ca oamenii să creadă ca nu ai furat, este să nu fi avut această posibilitate. Sunt oameni, precum Marius Bodea, care nu au furat și nu au făcut nici un lucru imoral.

Noi trebuie să adunăm toți oamenii corecți din politică. În plus, ne ajuta experiență lui îndelungată în administrație. Dezavantajul omului nou în politică este faptul că este acuzat că nu are experiență, cum ni s-a reproșat și nouă, de altfel. Cred că este o soluție foarte bună să aducem un om nou, curat și competent în administrație.”

Întrebată ce părere are despre faptul că mai mulți oameni și-au dat demisia din alianță și despre faptul că nu a dat nici un semn la momentul plecării lor, Cosette Chichirau a răspuns oarecum evaziv:

“Domnul Gurlui a fost un coleg valoros, se pare că a ales o altă opțiune politică, eu așa înțeleg din afișările lui. Nu pot eu să comentez afilierea politică. Sigur că am vorbit cu dumnealui iar el mi-a dat un răspuns evaziv. Îmi pare rău că Silviu a plecat, el ar fi fost condidatul USR pentru președinția Consiliului Județean , protocolul semnat de USR și PLUS l-a desemnat pe Marius Bodea pentru această funcție.

Am avut și alti membri marcanți care au fost supărați să nu au obținut o anumită funcție. Îmi pare rău că asta se întâmplă, dar în politică uneori nu obții tot ce vrei. Și eu am pierdut alegeri în termene în acest partid și nu am plecat. Intri aici pentru o misiune, nu pentru o funcție.”


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ