Share

Într-un interviu din cursul săptămânii trecute la care au participat candidata USR PLUS Cosette Chichirău și politologul Emanuel Zanoschi s-a abordat subiectul necesității politicii publice ”cornul și laptele„.

Cosette Chichirău a susținut faptul că foarte multe resurse sunt irosite de către elevii cu o situație materială mai bună. De asemenea a susținut faptul că implementarea acestei inițiative ar trebui să ia în calcul un anumit grup țintă, ci anume elevii din zonele rurale.

Citeste si   Strămutarea dosarului baronului Mircea Cosma, cerută de DNA Ploiești pe motiv de posibilă imparțialitate a judecătorilor, RESPINSĂ de Curtea de Apel Ploiești

Fiecare elev ar trebui să beneficieze de o masă gratuită în timpul orelor de curs

Abordarea candidatei USR PLUS este mai mult decât greșită. Pe lângă dovada clară că părinții copiilor din categorii sociale diferite vin cu aceleași contribuții la stat, ar fi absurd să existe această discrepanță.

În interviul postat pe pagina sa personală, candidata Alianței USR PLUS, Cosette Chichirău, a declarat:

Practic scopul acestei politici publice „cornul și laptele” este să țină copiii în școală, să reducă abandonul școlar. Ce știu eu de la școli din Iași este că se aruncau foarte multe cornuri și foarte multe triunghiuri de lapte. Practic era o risipă extraordinară și atunci implementarea trebuia să fie mai targetată de exemplu în școlil din ruralul mai sărac


Share

LĂSAȚI UN MESAJ