Share

Candidatul la președinția Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE încearcă să dea dovadă de o empatie nemaiîntâlnită față de profesorii ieșeni în contextul reînceperii anului școlar la data de 14 septembrie. Cu o amiciție repugnantă, acesta vorbește despre situația dificilă în care ne-am aflat în ultimele luni.

Falsa cordialitate a liderului politic este cu siguranță datorată conjuncturii

Ne aflăm în plină campanie electorală iar liderii politici continuă să profite de orice aspect pentru a obține simpatia alegătorilor. Din păcate, de ani de zile ieșenii sunt familiarizați cu promisiunile de campanie din partea structurilor politice.

În scrisoarea deschisă transmisă de Costel ALEXE, candidatul liberal la președinția CJ Iași a declarat:

Știu foarte bine că ultimele luni pe care le-ați traversat nu au fost ușoare. Ați trecut prin cea mai lungă perioadă de învățare petrecută în afara clasei și a școlii. Știu că ați fost îngrijorați și preocupați zilnic de elevii dumneavoastră, adică de copiii noștri, ai tuturor. Cunosc foarte bine eforturile pe care le-ați depus pentru ca orele petrecute cu elevii în timpul acestei perioade de pandemie să se desfășoare eficient.

Sunt, ca cei mai mulți dintre dumneavoastră, tată și părinte. Știu că a fost dificil pentru noi toți și pentru Dvs. și mai mult, ca părinți și dascăli, să ne obișnuim cu noua situație: copiii au stat departe de școală atâtea luni, iar supravegherea lor și atenția acordată au necesitat un efort considerabil.

Gândul meu de sincer, de prețuire și recunoștință, se îndreaptă către dumneavoastră, dascălii noștri dăruiți profesiei didactice

Se pare că liderii politici ieșeni profită de orice ocazie pentru a obține simpatia votanților.

Citeste si   VIDEO Nicolae Ciucă: Loialitatea, curajul și munca personalului MApN justifică pe deplin încrederea în Armata României

Având în vedere toate problemele cu care s-a confruntat sistemul educațional românesc în lunile de pandemie, putem spune doar că situația școlii online a fost și este în continuare una tragică.

Efortul cadrelor didactice trebuie apreciat dar din punct de vedere al dispozitivelor materiale necesare și al modului de predare al materiei, sistemul educațional românesc necesită îmbunătățiri urgente. Situația cu care ne confruntăm este îngrijorătoare. Amintim faptul că în timpul pandemiei cu noul Coronavirus, au existat 11.000 de elevi ieșeni ce au fost privați de educație. Aceștia nu au avut acces la internet sau nu au dispus de dispozitivele necesare. Ce au făcut liderii politici în acest context? Promisiuni că vor rezolva problemele în următorul mandat.

Citeste si   „Culisele puterii”. Miron Mitrea: Marea problemă este sistemul de sănătate publică - este aproape inexistent

Educația este prioritară pe tot parcursul anului, nu doar în timpul campaniei electorale

Avem nevoie de lideri politici care să facă o schimbare reală în viața cetățenilor. Empatia pe care o arată liberalul Costel ALEXE de dragul atragerii voturilor nu va rezolva adevăratele probleme ale ieșenilor.

În scrisoarea deschisă candidatul PNL, Costel ALEXE, a mai declarat:

„Pentru mine rămâneți un model de determinare, implicare, rezistență și creativitate, calități care fac din profesori adevărați învingători. Iar acest lucru este acum mai evident ca niciodată! Nimic nu ne face mai mândri decât lucrurile extraordinare pe care dumneavoastră, dascălii noștri dedicați, le-ați făcut și le faceți, în această perioadă, pentru elevi, pentru școală, pentru copiii noștri!

Pentru toate acestea, vă mulțumesc cu recunoștință, doamnelor și domnilor profesori și educatori!”


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ