Share

Costel Alexe, Ministrul interimar al Mediului, în Guvernul interimar Orban a primit aviz favorabil la audierile din Comisiile Parlamentare de profil, din Senat și din Camera Deputaților,  în vederea prezentării în Parlament a Guvernului Florin Cîțu

Comisiile reunite ale Parlamentului, din domeniul Mediului au dat aviz pozitiv (19 voturi „pentru”, 18 voturi „împotrivă”, 0 ”abțineri”), marți, 3 martie 2020, deputatului ieșean Costel Alexe, actual Ministru Interimar al Mediului, pentru funcţia de Ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor în Guvernul propus de PNL să fie format de fostul actualul Ministru interimar al Finanțelor, senatorul liberal Florin Cîţu.

Costel Alexe a venit în politică pe filiera sondajelor sociologice, reușind să acumuleze o avere destul de mare, pentru un tânăr politician care nu a împlinit încă 40 de ani.

Politicianul ieșean are în acest moment cel mai important statut printre politicienii județului, acela de ministru și de parlamentar PNL

El a rămas celebru pentru amenda record aplicată Primăriei Iași pentru poluare, pentru convocarea la dialog a primarilor din București, Iași și Brașov, în vederea reducerii poluării în aceste mari orașe, pentru declarațiile sale privind tăierile de păduri și pentru planurile privind împăduririle, dar și pentru recenta declarație că „nu e vina ministrului dacă bate vântul”, în replică la criticile presei legate de situația poluării record din București, la începutul săptămânii trecute.

Citeste si   PNL a câștigat 43 de primării din Sibiu

Totodată, Costel Alexe spune că în România, sunt unități industriale care ard în secret deșeuri aduse ilegal din UE și din afara UE (în special, suspiciunea planează asupra fabricilor de ciment care dețin cuptoare speciale, ce permit incinerarea deșeurilor), dispunând controale vamale serioase și controale pe parcursul drumului de la vamă la unitatea industrială, fiindcă „nu e suficient să verifici acte, trebuie să verifici și ce e în interior”, potrivit spuselor sale.

De numele său se leagă una din cele mai importante campanii de împăduriri, inițiate în această primăvară

Costel Alexe a luat atitudine pentru eficientizarea măsurilor de combatere a tăierilor ilegale de păduri, eficientizarea urmăririi prin satelit a activităților contrare regimului silvic, reorganizarea „patrulelor pădurii”, formate din oameni capabili să controleze și să rețină braconierii și cei ce atentează la fondul silvic românesc.

Citeste si   Alegeri locale 2020. Cristian Băcanu cere renumărarea voturilor în Sectorul 5

Costel Alexe a stârnit revolta politicienilor PSD când a declarat că el a găsit când a venit la Minister 12 cazuri de declanșare a procedurii de infringement de către Comisia Europeană și multe aflate în stadiul premergător declanșării. I-a acuzat pe politicienii din Guvernul Dăncilă că au ascuns faptul că 23 000 oameni au murit anul trecut din cauza poluării, după cum informase Comisia Europeană, iar Guvernul a ascuns statistica.

În prezent, Costel Alexe aspiră la un viitor în politica locală pregătindu-se în opinia unor voci politice din Iași, să fie viitorul Președinte al Consiliului Județean

Multe voci au afirmat că în scandalul legat de candidatura actualului primar Mihai Chirica, având sprijinul PNL, ar fi fost implicat și Costel Alexe care ar fi făcut lobby pentru susținerea acestuia în dauna lui Marius Bodea, deputat PNL de Iași, pentru a-și asigura șefia la Consiliul Județean Iași.

Citeste si   Violeta Alexandru: Am votat pentru un București mai curat, în care pilele nu mai sunt în fruntea administrației. Se poate altfel!

Să nu uităm cât de mult nega Costel Alexe asocierea lui Mihai Chirica cu PNL, când ziarul nostru dădea ca evidentă această mișcare politică.  Totuși, există perspectiva ca după aducerea lui Mihai Chirica în siajul PNL (deocamdată nu s-a vorbit oficial de înscrierea în PNL), Costel Alexe să piardă postura de favorit al liberalilor ieșeni, în caz că nu va reuși să devină noul șef al Consiliului Județean, Mihai Chirica devenind „numărul 1” în filiala PNL Iași, putând să dicteze din umbră numirile în partid. Adică, există riscul pentru Costel Alexe să piardă conducerea filialei județene a PNL, în favoarea unui eventual protejat al lui Mihai Chirica, fapt ce, pentru PNL Iași e un eșec.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ