Share

Cu o zi înainte ca executivul să pună în aplicare restricțiile cu privire la închiderea tuturor spațiilor închise, Ministrul Sănătății, Nelu TĂTARU, a petrecut la o terasă, sub același IGLU alături de alte cinci persoane, printre care consiliera sa, Președintele Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE care era însoțit de soție și copii.

Grupul s-a închis într-un iglu din material de plastic, acoperit parțial cu o prelată pentru ca cei din interior să fie feriți de privirile trecătorilor. Primii care au sosit la întâlnire au fost Ministrul Sănătății, consiliera acestuia și fostul ministru al Mediului, Costel Alexe. Ulterior, după câteva minute, și-a făcut apariția și familia lui Alexe, soția și cei doi copii minori.

În momentul în care aceștia au sesizat că sunt fotografiați de către presa locală, au cerut ca igluul unde se afla masa lor să fie acoperit cu o prelată închisă la culoare, pentru a nu mai fi la vedere tuturor.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,41 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

De ce își expune noul președinte al CJ IAȘI, Costel ALEXE, copii la un risc al infectării cu SARS-COV-2?

Premierul Ludovic ORBAN a declarat duminică (08.11. -n.r.) că adolescenții sunt „răspândaci” de virus, ei neinfectându-se la școală, ci în locurile în care nu sunt supravegheați de părinți, bunici sau profesori.

În acest context, putem spune că președintele CJ IAȘI, Costel ALEXE și-a expus copii la un risc epidemiologic de infectare cu SARS-COV-2. 

După apariția pozelor cu Ministrul Sănătății, Nelu TĂTARU și președintele CJ IAȘI, Costel ALEXE petrecând într-un local din Iași duminică după amiază (08.11 -n.r.), premierul Ludovic ORBAN și-a uitat brusc declarația inițială în care îi făcea pe copii ”răspândaci” și a ținut să declare că TĂTARU și ALEXE nu au încălcat măsurile pentru răspândirea virusului SARS-COV-2 deoarece măsurile nu erau intrate în vigoare.

”Nu era în vigoare restricția”, a declarat Ludovic ORBAN.

Mesele acoperite cu igluuri sunt periculoase?

În urma acestui eveniment, s-a pus problema dacă mesele acoperite cu igluuri sunt periculoase sau nu, în ce mod sunt dezinfectate sau dacă e nevoie de autorizație pentru amplasarea lor.

Citeste si   EXPOZIȚIE de creaţie artistică FOTOGRAFICĂ “Tinerețe fără bătrânețe. Delta – Tărâm de poveste” la Iulius Mall IAȘI

În Iași, mai multe terase au adoptat această măsura pentru a nu pierde clienții. Printre acestea se enumeră și localul Time Out. Local care a achiziționat un număr de 10 igluuri semicirculare și 20 de încălzitoare pentru a păstra o temperatură optimă pe timpul sezonului rece, investiția ajungând la 20.000 euro.

Contactată de reporterii Ziarului ”Bună dimineața Iași”, conducerea localului nu a exprimat niciun punct de vedere referitor la folosirea meselor cu igluuri, declarând că revin ei cu un telefon.

La nivel național, igluurile sunt în continuare o dilemă!

Raed ARAFAT, șeful DSU a declarat că orice loc care are un acoperiș și două laturi este considerat spațiu închis. Deci, din declarația șefului DSU putem deduce că igluurile sunt spații închise?

lockdown-in-romania-|-raed-arafat-a-vorbit-despre-noi-restrictii:-„se-pot-propune-alte-categorii-de-masuri.-trebuie-sa-coboram-sub-3-la-mie”″Un spatiu închis este cel care are un acoperiș și doua laturi, indiferent dacă sunt permanente sau nu, se aplică regula spatiilor închise din restaurante, după incidențe″, a declarat Raed ARAFAT. 

Știm că orice loc care are un acoperiș și două laturi este considerat spațiu închis, conform declarației șefului DSU. Cu toate acestea, autoritățile locale nu au a exprimat niciun  punct de vedere despre închiderea acestora.

Citeste si   RESTRICȚII și DEVIERI de circulație rutieră în zona TUDOR VLADIMIRESCU

Contactat de reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, prefectul județului Iași, Marian GRIGORAȘ nu a răspuns apelurilor telefonice.

În timp ce problema igluurilor stă sub semnul întrebării, în țară terasele cu astfel de amplasări funcționează diferit de la un oraș la altul. În timp ce la Constanța patronii de terase își măresc stocul de igluuri, la Craiova, un astfel de locat a fost închis, după ce polițiștii au anunțat proprietarul că astfel de amplasări sunt considerate spații închise.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ