Share

Situaţia persoanelor care au călătorit în zonele de risc la nivelul judeţului Iaşi

  1. Nu sunt persoane în carantină, iar 813 persoane sunt izolate la domiciliu în 93 de localităţi din judeţ, fără simptomatologie specifică.
  2. Nu sunt persoane din judetul Iasi confirmate cu coronavirus.
  3. Până în momentul de faţă, toate testele efectuate la persoane cu suspiciuni de infecţie cu coronavirus din judeţul Iaşi, au ieşit negative.
  4. Până astăzi, 9 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 15 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 (coronavirus). Dintre aceste cazuri, 5 persoane au fost declarate vindecate şi externate.
  5. Începând de astăzi, 9 martie 2020, ora 12:00, intră în vigoare deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind impunerea unor restricţii de trafic dinspre şi înspre statele afectate de infecţia cu noul coronavirus.
Citeste si   Camelia GAVRILĂ, Mihai CHIRICA și trecutul POLITIC pe care-l vor UITAT

Sunt sistate cursele aeriene către şi dinspre Italia

De asemenea, operatorii aerieni au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran şi Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul ţării noastre.

Operatorii aerieni au obligaţia de a nu permite îmbarcarea persoanelor de altă cetăţenie decât cea română care vin către România, cu escală, din Italia, China, Iran şi Coreea de Sud.

Citeste si   Lăfăială pe BANI PUBLICI! Funcționarii publici din comuna SINEȘTI sunt răsplătiți de către primar și pleacă în VACANȚE de LUX sub pretextul cursurilor de formare

Cetăţenii români care sosesc în ţară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran şi Coreea de Sud intră în carantină instituţionalizată pe raza judeţului de graniţă sau în izolare la domiciliu, în funcţie de zona din care vin.

Accesul cetăţenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiţia obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz.

Citeste si   Nou FOCAR de COVID-19 în MIROSLAVA! 11 persoane au fost testate POZITIV

Din ordinul Prefectului judeţului Iaşi, măsurile dispuse la nivel naţional au fost transmise de îndată către toate primăriile din judeţ, precum şi către toate serviciile publice deconcentrate pentru implementare de urgenţă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ