Share

Crăciunul, una dintre cele mai importante sărbători pentru creștini se apropie cu pași repezi, însă criza sanitară generată de noul Coronavirus schimbă regulile ”jocului” anul acesta.

Cu siguranță, sărbătorile de iarnă din acest an, nu vor semăna cu nimic din ce am trăit cu toții până în prezent. Concertele fastuoase de Revelion vor dispărea, petrecerile de Crăciun și Revelion vor fi anulate, iar târgurile de Crăciun se vor fi organizate astfel încât să nu se formeze aglomerații.  Reuniunile mari de familie la masa de Crăciun sau Revelion sau mersul cu colinda din casă în casă, anul acesta vor fi doar o amintire.

„O perioadă lungă de timp am vrut să cred că situația va lua o întorsătură neașteptată și că vom reveni la normal, într-un fel sau altul. Asta se întâmplă din cauza tuturor, aș spune, pentru că sunt foarte mulți oameni care nu respectă niște reguli simple, dar și guvernanți care impun reguli redundante, precum restricționarea deplasărilor pe timp de noapte.

Iar cu privire la tradițiile și obiceiurile din perioada Crăciunului, sunt convinsă că nu se vor ține, și nu înțeleg de ce atâta timp cât majoritatea activităților se desfășoară în aer liber, exact cum se întâmpla și vara, pe litoral, doar că atunci nu erau raportate atât de multe cazuri, ceea ce ridică niște semne de întrebare, pentru că oamenii nu respectau cu strictețe distanțarea socială.

De preferat ar fi ca măcar să ni se permită deplasările și adunările într-un număr restrâns de persoane, pentru că statul acasă îl testăm de aproape un an”, a declarat o ieșeancă.

Anul acesta, sărbătorile de iarnă vor putea fi sărbătorite  în mod creștinește, la biserică, doar dacă se vor respecta  regulile impuse de pandemie. Restricțiile care se vor aplica acestor evenimente religioase sunt în curs de stabilire, dar cel mai probabil, acestea vor cuprinde reguli generale stabilite în pandemie, cum ar fi distanțarea socială și purtarea obligatorie a măștii.

„După un Paște în care am stat închisă în casă, abia așteptăm să vină Crăciunul, măcar sărbătorile astea le sărbătorim cât de cât mai normal. Mă bucur că de Crăciun voi putea merge la Biserica pentru a întâmpina nașterea Domnului, apoi ne vom strânge câteva rude acasă, la masă.

Nu vor fi mari petreceri că în anii trecuți, dar măcar așa, în cerc restrâns să putem sărbători Crăciunul”, ne-a mai declarat o ieșeancă.

Deși, încă nu s-au stabilit reguli clare ce țin de desfășurarea sărbătorilor de iarnă, autoritățile trag un semnal de alarmă asupra populației să fie responsabili, deoarece pericolul încă nu a trecut.

Citeste si   Raluca TURCAN, mesaj DUR către CHIRICA: ”Să facă un PAS în SPATE. Ferească Dumnezeu!”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ