Spre deosebire de pui sau curcan, unde pielea nu este deloc sănătoasă, în cazul peștelui o poți consuma fără probleme

Ei bine și tu poți savura somon delicios la cină, preparat acasă. Tehnica necesară pentru a-i îmbunătăți aspectul și textura este foarte simplă și nu necesită mult timp dedicat gătitului.
Sigur că ai putea să gătești peștele fără piele, dar savoarea nu este aceeași față de momentele în care ai și pielea crocantă inclusă. Dacă nu ai mai pregătit pește până acum ți se poate părea complicat să obții somon cu piele crocantă, dar nu te descuraja. Contează foarte mult cum procedezi pe parcurs pentru a evita ruperea bucăților sau arderea pielii.

 

Iată ce trebuie să faci pentru a pregăti un somon cu piele crocantă pe placul întregii familii:

 Alege cu atenție bucățile de pește. Vei avea nevoie de aproximativ 150g de somon crud de persoană. Poți cumpăra bucăți porționate sau poți alege o bucată mai mare, urmând să tai peștele acasă, cântărind bucățile.

Pentru a prepara somonul este esențial ca bucățile utilizate să fie foarte bine uscate. Presează prosoape de bucătărie de hârtie pe toate laturile bucăților pentru a te asigura că ai îndepărtat umezeala. Cu cât reușești să usuci peștele mai bine cu atât îți va fi mai ușor să-l gătești.

Alege o tigaie cu un diametru mai mare, astfel încât să-ți încapă 2-3 fileuri de pește în același timp, cu spațiu între ele. Folosește un tip de ulei cu gust neutru cum este uleiul de rapiță, unge tigaia și las-o să se încălzească 2-3 minute la foc mediu înainte de a pune peștele. Cât timp se încălzește tigaia asezonează bucățile de pește cu sare de mare și piper.

Odată ce pielea a devenit crocantă, folosește spatula pentru a întoarce bucățile pe partea cealaltă. În acest fel și carnea va avea un aspect rumenit. Lasă un minut, apoi scoate bucățile și servește somonul cu salată de crudități, presărat cu frunze de salvie și pătrunjel.

LĂSAȚI UN MESAJ