Share

Primăria Municipiului IașiConsiliul Local Iași s-a întrunit ieri într-o nouă ședință ordinară. Un punct important de pe ordinea de zi a fost cel vizând majorarea tarifelor la salubrizare

Conform reprezentanților Salubris SA, modificarea tarifelor trebuia realizată pentru că salariul minim brut pe ţară a crescut cu aproape 90% faţă de acum patru ani, când a fost efectuată precedenta modificare a valorii taxei de salubrizare.

Alte argumente ale operatorului vizează modificarea preţurilor la carburanţi și creşterea înregistrată la tichetele de masă.

„Iașul este printre puținele municipalități care are un sistem de colectare avizat de Comisia Europeană, dar, din cauza unei proceduri de infringement, România a fost nevoită să crească tariful de salubrizare cu acea taxă suplimentară de depozitare. Pedeapsa se aplică la nivel național. Dacă acea taxă de infringement va fi scoasă, o vom elimina și noi imediat. Pe de altă parte, a fost și creșterea salariului minim pe economie. Plusul a fost mai ales în zona salariilor minime pe economie”, a declarat primarul Mihai Chirica, la finalul ședinței.

La nivel de gospodării, tarifele lunare propuse ajung la 16 lei (o persoană), 27,40 lei (două persoane), 37,60 lei (trei persoane), 45,56 lei (patru persoane) şi 51,20 lei (cel puţin cinci persoane).

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

CITEȘTE ȘI …

Cluster pe AGRICULTURA înfiinţat la iniţiativa preşedintelui CJ Iași, Maricel Popa


În medie, tariful a crescut cu 33% faţă de preţurile stabilite în 2013

Tot în urma ședinței de ieri, consilierii locali au mai decis ca Municipiul Iaşi să dea în administrare judeţului mai multe bunuri în ceea ce priveşte managementul deşeurilor.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

În acest sens a fost aprobată integrarea unităţii administrativ-teritoriale Iaşi în Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, proiect gestionat de Consiliul Județean Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ