Share

Creșele și grădinițele s-ar putea deschide de la 15 iunie

Între măsurile recomandate de INSP se numără asigurarea unei suprafețe de 4,5mp/copil.

Ministerul Educației  ia în calcul  redeschiderea creșelor și a grădinițelor. Împreuna cu Ministerul Sănătății, oficialii din educație au în  lucru un program de măsuri de relaxare ce ar putea duce la deschiderea acestor unități.

Copiii vor trebui să păstreze o distanță de 1,5 metri unul față de altul

Măsurile luate vor respecta recomandările date de Institutul Național de Sănătate Publică pentru a face posibilă redeschiderea acestor unități.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,55 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Reporterii ziarului ”Bună Dimineașa Iași” au stat de vorbă cu administratorii unor grădinițe din municipiu pentru a afla mai multe detalii. Informațiile primite arată că în momentul de față nu există asigurări în ceea ce privește redeschiderea acestor unități în luna iunie.

”Știu că sunt multe speculații dar nu este nici o confirmare scrisă momentan, prin urmare nu putem afirma acest lucru. Ne-am dori să fie așa, fiindcă suntem o instituție privată, așteptăm un anunț oficiala declarat maganerul grădiniței Kitty, Iași.

”Noi așteptăm deciziile autorităților. Nu vă pot da foarte multe detalii legat de acest lucru. De îndată ce vom primi informarea de la autorități ne vom conforma întocmai”, a declarat administratorul unei grădinițe din Iași.

Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă

Măsurile recomandate de INSP includ distanțarea fizică, care se va realiza în dormitoare și în sălile de mese prin plasarea paturilor, respectiv a măsuțelor la cel puțin 1,5 metri distanță între ele.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Triajul epidemiologic trebuie să se facă obligatoriu în fiecare zi de către cadrul medical al unității.

Toate spațiile trebuie dezinfectate, jucariile trebuie spălate regulat, cel puțin o dată pe zi. Aerul condiționat  nu va fi permis pentru a nu se putea răspândi virusul.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ