Share

Transformarea comunei Berchișești într-o așezare cu utilități și servicii publice civilizate, apropiate celor din zonele urbane, a fost permanent în atenția conducerii Primăriei.

În acest sens, pe lângă drumuri, apă și canalizare, energia electrică și iluminatul public au constituit obiective primordiale ale primarului, realizarea acestora conducând la creșterea gradului de confort și siguranță publică a locuitorilor.

 

Rețea electrică și iluminat public în toată comuna

 

Numai în ultimul mandat de primar al Violetei Țăran, administrația publică locală din comuna Berchișești a obținut finanțarea Proiectului „Extindere și modernizare rețea electrică în cartierul Spinărie”, prin care au fost racordate 30 de locuințe.

Recent, s-a semnat contractul de execuție pentru lucrările de extindere rețea electrică și iluminat public pe o lungime de un kilometru de drum, prin care au fost cuprinse alte 15 gospodării din satul Corlata, grup de case ce a fost preluat în urmă cu doi ani de la comuna învecinată Drăgoiești.

„Astfel și ultimele locuințe din comuna Berchișești vor fi racordate la rețeaua de energie electrică și iluminat public stradal, fapt ce constituie o realizare deosebită”, a declarat primarul comunei Berchișești.

Tot în cursul acestui an am reușit să implementăm unul dintre cele mai importante proiecte pentru siguranța comunei, „Modernizare iluminat public stradal în comuna Berchișești, județul Suceava – Instalare de echipament de iluminare stradal”, fiind instalate aproximativ 500 noi lămpi electrice, care asigură un iluminat mult mai puternic și la un cost mai mic.

De asemenea am depus la Agenția Fondului Mediu un proiect de modernizare a iluminatului public, prin intermediul căruia vom completa necesarul de astfel de lămpi ecologice pe toată raza comunei”, a mai declarat Violeta Țăran.

 

Citeste si   Coronavirus/ INSP: În 11 judeţe şi Bucureşti - rată de incidenţă cumulată peste 100/100.000 locuitori; în 15 judeţe - trend ascendent

Sistem modern video stradal

 

Un alt proiect de importanță majoră este „Sistem de supraveghere video stradal în comuna Berchişeşti”, în valoare de peste 100.000 de euro, finanțat prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Această investiție a presupus amplasarea a 23 de camere video performante, în cele mai importante zone ale comunei.

Citeste si   Au fost stabilite MĂSURILE pentru ALEGERILE LOCALE! Măștile și distanțarea socială sunt OBLIGATORII

Camerele de supraveghere sunt montate la intrările şi ieşirile din comună, în intersecţiile principale, în centrul comunei, la sediul Primăriei şi al altor instituţii, precum şi în parcuri. Proiectul este derulat prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Confluenţe Nordice”, din care face parte şi comuna Berchișești.

„Realizarea acestui sistem de supraveghere video va avea consecinţe benefice pentru viaţa locuitorilor din Berchişeşti, prin creşterea substanţială a gradului de siguranţă al acestora, precum şi al bunurilor și gospodăriilor lor. Siguranţa şi integritatea cetăţenilor este o prioritate a Primăriei Berchişeşti, fapt pentru care îmi exprim convingerea că localnicii vor aprecia aşa cum se cuvine reuşita acestui nou obiectiv de investiţii”, a concluzionat primarul Violeta Țăran.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ