Share

Cristian NECHIFOR, ”groparul” Moldova Tricotaje care a știut să plimbe hârtii toată viața cu ajutorul numirilor sale politice, mai are la activ o nouă reușită!

NECHIFOR – un necunoscut care a FALIMEATAT tot ce a prins

În iunie 2007, Cristian NECHIFOR şi Iulian Petru GRUMĂZESCU au înfiinţat N & G CONS INVEST SRL Iaşi, firmă care urma să deruleze ”activităţi de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă tehnică legate de acestea” şi la care ambii asociaţi au avut funcţie de administrator.

În 2010, NECHIFOR şi GRUMĂZESCU pasează firma unei persoane pe nume Ana-Maria LEONTE (devenită ulterior VARTIC), care la vremea respectivă avea 20 de ani!

Pe 31 martie 2017, N & G CONS INVEST SRL intră în insolvenţă la cererea Fiscului, iar tabelul definitiv al creanţelor prezintă o masă credulă de 207.386 lei, singurul creditor fiind AJFP Iaşi.

De unde a pornit totul?

În anul 2009, conform ultimului bilanț depus de firma N & G CONS INVEST SRL, anul a fost încheiat cu pierderi de 46.404 lei, la o cifră de afaceri de 114.557 lei, datorii de 271.372 lei şi active circulante de 218.292 lei, rezultate obţinute cu doi angajaţi.

Citeste si   Costel ALEXE continuă numirile POLITICE! Și-a angajat FINA fără concurs la Palatul CULTURII

Astfel, după ce intră în insolvență pe 31 martie 2017, pe 8 iunie 2018, Tribunalul Iași obligă DOAR pe Ana-Maria LEONTE ( administrator pus de NECHIFOR) să plătească pasivul de 207.386 lei, deși cererea îi viza și pe foștii administratori NECHIFOR și GRUMĂZESCU.

Curtea de Apel Iași infirmă sentința Tribunalului Iași în februarie 2019 și trimite cauza spre rejudecare aceleași instanțe.

În acest context, pe 24 iunie 2020, Tribunalul Iași prin judecătorul Dan ARTENIE, respinge cererea formulată de AJFP Iaşi, considerând că nimeni nu este vinovat de intrarea N & G CONS INVEST SRL în incapacitate de plată.

Curtea de Apel revine după trei luni de la decizia Tribunalului Iași

După trei luni de la decizia Tribunalului Iași în care se menționa faptul că nimeni nu este vinovat de intrarea N & G CONS INVEST SRL în incapacitate de plată, Curtea de APEL Iași revine asupra deciziei obligând  în solidar pârâţii GRUMĂZESCU Iulian Petru şi NECHIFOR Cristian la acoperirea pasivului debitoarei N & G CONS INVEST SRL, în cuantum de 207.386 lei.

”În temeiul art.169 lit.d din Legea nr.85/2014, stabileşte răspunderea personală a pârâţilor, în sensul că obligă în solidar pârâţii GRUMĂZESCU Iulian Petru şi NECHIFOR Cristian la acoperirea pasivului debitoarei N & G CONS INVEST SRL, în cuantum de 207.386 lei”, se arată în decizia DEFINITIVĂ a Curții de Apel Iași.

 

Citeste si   Atitudine INUMANĂ a companiei VEOLIA față de ieșeni! Zeci de familii DECUPLATE de la căldura la -17 grade

Cine este Cristian NECHIFOR – săracul om bogat al Moldova Tricotaje

Cristian NECHIFOR a fost deputat în legislatura 2000-2004 și fost director al Moldova Tricotaje, firmă pe care a îngropat-o.

Conform CV-ului, în iulie 2019, Cristian NECHIFOR a fost numit director la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

Acum, NECHIFOR  nu mai figurează în structura de conducere a Administraţiei Bazinală de Apă Prut-Bârlad. Totodată, actual director general este Petru AVRAM, finul președintelui Consiliului Județean Iași, Costică ALEXE.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 7 localități se află în SCENARIUL ROȘU

Conform declarației de avere, NECHIFOR deține un teren de 300 mp. dobândit în anul 2011 în Județul Iași.  În același timp, NECHIFOR deține și un imobil în Iași de 200 mp. dobândit în același an.

Nechifor deține un VOLVO XC90 din 2008.

În același timp, NECHIFOR a contractat un credit în 2018 la RAIFFESEN BANK de 92.000 lei, scadent în 2023.

De la  Administrației Bazinală de Apă Prut-Bârlad încasează conform ultimei declarații de avere depusă, 31.837 LEI anual.

NECHIFOR mai încasează anual 4800 EURO anual dintr-o chirie.                                  Sumele pe care le-a încasat îngropând Moldova Tricotaje, NECHIFOR nu le are menționate în declarația de avere.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ