Share

Reacții după protestul consilierilor județeni PNL

Consilierii județeni PNL au părăsit ședința de ieri, 24 iunie, în semn de protest. După această mișcare, reacțiile din partea opoziției nu au încetat să apară.

“Consilierii județeni PNL și-au dat din nou arama pe față și le demonstrează încă o dată ieșenilor că nu le merită încrederea și voturile acordate în urmă cu patru ani.

În total dispreț față de responsabilitatea de ales local, liberalii din Consiliul Județean au ales să părăsească astăzi ședința de plen pentru un moft, după modelul: ”dacă nu faci tot ce îți cer, îmi iau jucăriile și plec” a transmis PSD IASI, printr-un comunicat de presa primit la adresa redactiei.

Astfel, consilierii PNL, în frunte cu Romeo Vatră şi Petru Avram, pupilii ministrului Costel Alexe, au refuzat practic să dezbată proiecte extrem de importante pentru toți ieșenii, precum investițiile de 500 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, destinate extinderii și modernizării rețelelor de apă și canalizare din județ.

Citeste si   Noi SPORURI COVID-19 pentru ambulanțieri după negocierile dintre sindicate și Ministerul Sănătății. Anunțul lui Nelu Tătaru

Plenul Consiliului Județean a discutat astăzi și proiecte cu un impact imediat asupra calității drumurilor județene. Executivul Consiliului Județean nu a urmat modelul liberal de a suplimenta fără număr sumele alocate pentru diferite lucrări, ci a făcut economii la multe investiții.

“Nu i-au interesat nici măcar proiectele pentru terenul de sport din comuna Ruginoasa sau sumele alocate pentru organizațiile neguvernamentale”

“La sedinta, acele sume economisite au fost alocate către o serie drumuri care să fie reparate și modernizate. Nici acest lucru nu a fost pe placul liberalilor. Nu i-au interesat nici măcar proiectele pentru terenul de sport din comuna Ruginoasa sau sumele alocate pentru organizațiile neguvernamentale”  a mai adaugat partidul social-democrat.

“Pretextul invocat de liberali pentru a părăsi ședința a fost faptul că printre proiectele

Cristian Stanciu

propuse spre discutare astăzi nu s-a aflat și unul referitor la parcul industrial de la Lețcani. Acest aspect era cunoscut încă de la afișarea pe internet a ordinii de zi a ședinței, deci dacă voiau să „protesteze”, consilierii PNL ar fi putut să nu se prezinte deloc.

Liberalii au avut însă grijă să semneze foaia de prezență la începutul ședinței, îndeplinind astfel condiția formală pentru a-și putea încasa indemnizațiile aferente acestei luni. De asemenea, ei au ținut să puncteze la capitolul imagine, solicitând lămuriri publice cu privire la stadiul proiectului de înființare a spitalului mobil de la Lețcani, detalii prezentate de altfel pe larg de conducerea CJ ieri” a declarat Cristian STANCIU.

“Nu poți pleca pur și simplu, invocând un pretext de doi lei”

„Înțeleg că unele subiecte ce țin de bunul mers al județului sunt anoste și plictisitoare, iar unele poate chiar le depășesc capacitatea de înțelegere, dar atunci când au candidat pentru onoranta calitate de consilier județean, liberalii și-au asumat că vor trebui să muncească pentru ieșeni, nu pentru ei. Nu poți pleca pur și simplu, invocând un pretext de doi lei, după ce ai avut grijă să te asiguri că îți vei primi indemnizația de ședință.

“Mă întreb ce ar fi făcut dacă ședința era online, așa cum au mai fost organizate până acum în contextul pandemiei. Se deconectau și de la calculator, așa cum s-au deconectat acum de la problemele județului? Voi propune ca cei care nu au participat la şedinţa de astăzi, dar au bifat prezenţa să nu primească indemnizaţiile lunare. Poate aşa vor înţelege că nu poţi să pleci oricând ai chef din plenul Consiliului Judeţean. Avem responsabilităţi. Suntem aici să muncim, nu să facem circ şi panaramă. Înţeleg că este preluat modelul de la Bucureşti, dar trebuie să avem o limită. Vorbim despre proiecte de sute de milioane de euro. Liberalii au obligaţia să respecte ieşenii”, a declarat liderul consilierilor județeni PSD, Cristian Sanciu.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ