Share

De mai multe luni, trei medicamente folosite în urgenţe la pacienţi care dezvoltă complicaţii grave, lipsesc din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU)  IAŞI.

REVOLTĂTOR!

Cu toate că reprezentanţii Spitalul „Sfântul Spiridon“ au atenţionat pe cei de la Ministerul Sănătăţii că sulfatul de magneziu, adenozina şi verapamilul lipsesc, nu s-a rezolvat nimic, motivul fiind: “decizii recente şi controversate ale Guvernului privind piaţa medicamentelor”.

Şefa UPU de la „Sf. Spiridon“, profesorul Diana Cimpoeşu, a explicat că, pentru a corecta dezechilibrul produs de dispariţia medicamentelor de pe piaţă, urgentiştii folosesc un înlocuitor, Amiodaronă.

Motivul pentru care Sulfatul de magneziu, Adenozina şi Verapamilul nu se mai regăsesc în unităţile de primire urgenţe din ţară este strict economic.

În urma deciziilor luate de Guvern în privinţa produselor medicale, preţul fiecărui medicament din cele de mai sus nu poate depăşi acum cinci lei, pe piaţa din România, iar, în aceste condiţii, producătorii care sunt societăţi comerciale, nu mai prezintă vreun interes să scoată pe piaţă produse ce nu le aduc niciun profit.

„Cele trei produse lipsesc în toate spitalele din ţară. Ele nu se produc în România, ci sunt importate. Cu unele intermitenţe, – când am avut, de exemplu, Sulfatul de magneziu -, anul acesta au fost probleme constant cu aprovizionarea cu cele trei medicamente.

Ele sunt necesare în UPU, în ambulanţa care intervine acasă la un bolnav căruia îi bate inima foarte repede, şi pe secţiile în care sunt internaţi astfel de bolnavi, fie că vorbim de cardiologie, fie că vorbim de medicină internă“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ