Share

De două săptămâni în judeţul Galaţi s-a epuizat şi ultima doză de vaccin antirabic. Asta înseamnă că persoanele care au suferit plăgi mari muşcate, făcute de animale despre care există suspiciunea că ar fi turbate, nu pot fi imunizate pentru a se preveni boala.

Din păcate, nu mai este nici ser antirabic încă din vară. Criza de vaccin antirabic afectează întreaga ţară, deoarece unicul distribuitor al vaccinului a anunţat de multă vreme că are problem în a se aproviziona cu acest vaccin. Doar Ministerul Sănătăţii ar putea rezolva situaţia.

Citeste si   Galaţi: Măsuri luate de CLSU în urma exploziei produse la demisolul unui bloc

La Galaţi, Spitalul de Boli Infecţioase, singurul în cadrul căreia se iau deciziile şi se administrează serul sau vaccinul antirabic, consumul lunar este de 90-100 doze de vaccin antirabic. De două săptămâni, însă, nu mai există nicio posibilitate de imunizare antirabică. „Lipseşte vaccinul antorabic de circa două săptămâni, când s-a epuizat şi stocul. Nu există posibilitatea de a-l achiziţiona de pe piaţă, în ciuda tuturor eforturilor pe care le-am demarat încă de acum două luni.

Citeste si   Handbal feminin: CSM Bucureşti, victorie la scor în etapa a doua a Ligii Naţionale

Deocamdată nu avem în judeţ pacienţi care să fi suferit plăgi muşcate profunde sau provocate de un animal care era suspect a fi turbat”, a precizat dr. Mihaela Ganea, Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi. Singurul distribuitor al vaccinului, Unifarm, nu a găsit încă posibilitatea de a se aproviziona.

A fost informat Ministerul Sănătăţii de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. „Ministerul Sănătăţii a confirmat lipsa vaccinul de la distribuitorul unic Unifarm”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Nu se ştie cum şi când se va rezolva situaţia, dar deocamdată gălăţenii şi restul populaţiei ţării, deoarece toate judeţele sunt afectate, nu pot decât să se ferească, mai ales de câini, în special de maidanezi, aceştia fiind cei care sunt autorii celor mai multe plăgi muşcate care trimit oamenii pe holurile spitalelor de profil.

Citeste si   DOCUMENTAR: Cinci ani de la tragicul eveniment din clubul Colectiv (30 octombrie)

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ