Share

Criza economică provocată de pandemie ne va lovi abia la finalul anului 2020 și în primele două trimestre ale anului 2021.

Analiștii economici susțin că multe firme s-au închis deja definit, altele au trecut în program de Telemuncă, iar multe alte firme își continuă activitatea, dar cu mai puțin angajați. 

Ec. Paul BUTNARIU, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași susține că românii care și-au amânat ratele sau companiile care au amânat plata taxelor, vor avea un sfârșit de an foarte împovărat.

Citeste si   Premierul Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre restricționarea circulației noaptea, la nivel național

Criza generată de pandemia de coronavirus se va resimți abia la iarnă când românii vor vedea și impactul majorării pensiilor și alocațiilor. Iar măsurile anunțate de Guvern pentru companii nu ajută cu nimic dacă acestea rămân doar pe hârtie. 

”La ora aceasta economia nu și-a revenit absolut deloc și cel mai sigur primele două trimestre din anul 2021 vor fi trimestre de crește foarte mică economică, dacă nu chiar de criză în continuare.

Criza nu se va încheia la 30 decembrie 2020, cu siguranță cor continua probleme în economia românească și chiar economia ieșeană. Vom continuă probleme economice, firmele vor încerca să își redeschisă activitățile, vor adapta metode de a crește cifra de afaceri ori de a minimaliza cheltuielile.

Un exemplu adoptat de majoritatea firmelor ieșene este Telemuncă, încercând astfel să își păstreze angajații, dar să diminueze cheltuielile cu chiriile și alte utilități necesare unei întreprinderi”, a declarat Paul BUTNARIU, reporterilor Ziarului Bună Dimineața Iași.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ