Share

Criză fără precendent în spitalele din România! Multe dintre unităţile sanitare importante din ţară nu mai au bani pentru medicamente şi materiale necesare pentru intervenţiile chirurgicale.

De multe ori, pacineţii sunt nevoiţi să-şi cumpere singuri tratamentul, chiar dacă, lună de lună, o bună parte din salariul lor se duce către contribuţiile la sănătate.

De câteva luni, multe spitale sunt în pragul falimentului.

“Aproape toate spitalele din ţară, spitalele publice, trec printr-o criză majoră privind bugetul, marea majoritate nu mai au fonduri, chiar şi în luna noiembrie mulţi manageri de spitale ni s-au plâns că sunt la limită cu plăţile pe salarii”, a explicat Vasile Barbu, reprezentant Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor.

La Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, de multe ori, pacienţii nu pot beneficia de îngrijirile medicale necesare.

Citeste si   Mihai ”danone” CHIRICA ia fața lui Emil BOC! TELEGONDOLE la Iași VS metrou la CLUJ

În fiecare lună, la Spitalul Sfântul Pantelimon ajung 3.400.000 de lei, iar o bună parte din bani intră în fondul de salarii. Marea problemă, recunoaşte managerul instituţiei, este lipsa investiţiei în medicamente şi materiale sanitare. Aşa se face că, cel mult 200.000 de lei se duc către medicamente şi revizii ale aparatelor din spital. O sumă care în mod normal este neceară doar unei secţii.

Citeste si   Compania VEOLIA dă bir cu FUGIȚII! Pierderile SEMNIFICATIVE sunt principala PROBLEMĂ

Probleme sunt și la Institutul Marius Nasta, din Capitală, unde au fost amânate mai multe operaţii.

“O zi au suspendat operaţiile pentru că lipseau materiale importante, mănuşi, cauter, aţă medicinală. Problema e legea achiziţiei care spune că trebuie să ai tei oferte ca să poţi cumpără, dar medicii se plâng, cum să aştepţi când ai un pacient pe masa de operaţie”, a afirmat un fost pacient al Institutului Marius Nasta.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ