ideall.ro

 50.000 de euro pentru copiii și adulții care înfruntă un diagnostic incurabil – acesta este bilanțul crosului caritabil 

Ultramaratonistul Robert Hajnal a reușit o cursă incredibilă. A început să alerge pe bandă la 5 dimineața și după 12 ore s-a oprit la 135 de kilometri, stabilind astfel recordul național la alergare pe bandă.

Pe cele două benzi s-au aflat colegii lui Robert de la Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, dar și 20 de susținători care și-au dorit să alerge câte jumătate de oră alături de cel mai bun ultramaratonist din România.

În cele 12 ore de alergare, Robert Hajnal a fost susținut permanent de mama sa, dar și de voluntarii HOSPICE care l-au încurajat continuu

„A fost solicitant, la un moment dat îmi pierdusem încrederea că voi reuși să-mi ating obiectivul propus, dar încurajările de pe margine m-au ajutat să depășesc acele clipe.

A fost mai intens decât mă așteptam, poate și pentru că i-am simțit alături pe tot parcursul cursei, pe cei cărora am vrut să le dedic recordul, pacienții îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței, a declarat Robert Hajnal.

Pentru ca pacientii sunt cei care stiu cel mai bine realitatea unui diagnostic greu si nevoia de ingrijire paliativa, dar si pentru a da un exemplu si pentru a le multumi celor care ii sustin, copiii si adultii ingrijiti de HOSPICE Casa Sperantei au pornit intr-o cursa simbolica, alaturi de familii si de o parte dintre specialistii fundatiei. Intr-un moment extrem de emotionant, ei au parcurs traseul tinandu-se de mana, in aplauzele sustinatorilor aflati pe margine.

sensodays.ro

„Am văzut atâta putere, determinare și mai ales bucurie pe chipurile pacienților pe tot acest traseu al Cursei Speranței, încat a fost de-a dreptul copleșitor. Este uimitor câti oameni s-au strâns laolaltă în acest eveniment, dornici să ajute și să facă diferența în viețile lor”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Sperantei, care i-a însoțit pe pacienți pe tot parcursul acestei curse speciale.

Fondurile strânse în cadrul evenimentului și cele adunate de alergătorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă.

Datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca un rol important atât în viețile celor cu o astfel de afecțiune, cât și în ale celor care le sunt alături.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ