Share

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon este constituțională în raport cu criticile formulate”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției.

Potrivit comunicatului, decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României.

Citeste si   A început perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis, pe 5 iunie, Curții Constituționale a României (CCR) o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon.

Camera Deputaţilor a decis, pe 13 mai, în calitate de for decizional, ca data de 4 iunie să fie declarată Ziua Tratatului de la Trianon. Proiectul de lege în acest sens a fost adoptat de deputaţi cu 235 voturi ”pentru”, 21 ”împotrivă” şi 25 abţineri.

Citeste si   Nicușor Dan, mesaj dur pentru Gabriela Firea după poprirea conturilor Primăriei Capitalei

Iniţiativa legislativă prevede posibilitatea organizării, la nivel naţional şi local, de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei Tratatului de la Trianon.

UDMR a criticat acest proiect pe care îl consideră ”inutil”, liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, menţionând că proiectul nu poate schimba nimic.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ