Share

Ieşenii sunt invitați duminică, 27 octombrie, de la ora 11.00, în rondul din Târgu Cucu, să afle istoria tramvaiului GT 4 și a celui mai vechi vagon de acest tip care există, să vadă galeria foto şi materialele video pregătite și să participe la un atelier de machetare, în cadrul căruia să recreeze din carton tramvaiul original GT 4

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la intrarea în exploatare a tramvaielor GT 4 în orașul Stuttgart, revoluționare din punct de vedere constructiv și considerate a fi cele mai frumoase tramvaie de generație veche produse în Germania. De 22 de ani, tramvaiul GT 4 a devenit un simbol și pentru orașul Iași, aici regăsindu-se o treime dintre vagoanele care au circulat inițial la Stuttgart. Printre acestea se află al patrulea vagon produs, în prezent cel mai vechi tramvai GT 4 care există.

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

Compania de transport public din Stuttgart, Stuttgarter Straßenbahnen AG (SSB), și asociația pasionaților tramvaielor istorice din Stuttgart, Stuttgarter Historische Straßenbahnen e. V. (SHB), organizează, pe 26 și 27 octombrie, evenimente dedicate aniversării celor 60 de ani, sub denumirea „60 Jahre GT 4 – Stuttgarts Straßenbahn für Jahrzehnte“ (60 de ani de GT 4 – Tramvaiul orașului Stuttgart de decenii).

Citeste si   Care sunt PAȘII pentru eliberarea certificatelor de CONCEDIU MEDICAL?

În acest context, Compania de Transport Public Iasi și Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi realizează, în paralel cu oraşul Stuttgart, acțiunea „Un tramvai peste decenii. 60 de ani cu GT 4“, cu sprijinul SSB și al SHB.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ