Share

Târg cu brânză, ouă și alte produse perisabile vândute direct de pe jos, în Podu Iloaiei

Așa se pare că se desfășoară târgul din fiecare zi de luni, în orașul Podu Iloaiei. Situația ne-a fost semnalată de către un localnic siderat de modul în care se face comerț, de ani buni, în orașul în care trăiește.

“Situația este urâtă, dar nimeni nu are nicio treabă. Când plouă, te împotmolești până la genunchi. Sunt niște tarabe din beton descoperite complet, unde fiecare vine și își expune marfa (lapte, brânză) în soare, praf, vânt, ploaie…”, ne-a relatat un cititor căruia îi vom proteja identitatea.

Citeste si   Fostul ministru ”TABLĂ” continuă numirile politice! PIONUL său, pus ADMINISTRATOR public la CJ IAȘI

“Stă unul la poartă cu chitanțierul și dă bon la cine intră în curte”

Și modul în care este gestionată activitatea în târg lasă de dorit, singura evidență a celor care intră și ies fiind o persoană cu un chitanțier. De controale, paznici sau altceva, nici nu se pune problema, însă marea durere e că lipsesc condițiile minime de igienă, după cum ne-a transmis un localnic.

“Stau cu chitanțierul la poartă și taxează pe cine intră. E nenorocire. Nu toaletă, nu nimic. Nu există un robinet cu apă să se spele lumea pe mâini. De zeci de ani nu s-a schimbat nimic.”

Primarul din Podu Iloaiei – inabordabil 

Acest târg se află în administrarea Primăriei orașului Podu Iloaiei. Deși nemulțumirile în legătură cu ce se întâmplă acolo sunt mari, oamenii nu îndrăznesc să ceara soluții din partea autorităților locale. Motivul? De teamă să nu se pună rău cu edilul local, sau din considerentul că oricum nu vor fi băgați în seamă.

Citeste si   Parlamentarii IEȘENI au fost repartizati pe COMISII! Pe ce specializări vor activa in următorii 4 ANI

Acestea sunt concluziile pe care le-am putut desprinde din discuțiile cu câțiva localnici. Din păcate. “Dacă ești cu ei, e bine, dacă nu, mai bine taci” – pe acest principiu se pare că merg oamenii din Podu Iloaiei, când fac referire la conducerea orașului.

În legătură cu situația târgului ce ne-a fost prezentată prin intermediul unor mesaje, mailuri pe adresa redacției, telefonic, dar și prin intermediul unui video, am încercat să obținem un punct de vedere din partea administrației locale. Am cerut un răspuns telefonic, ocazie cu care ni s-a solicitat o cerere de informații de interes public, pe care am transmis-o în data de 6 septembrie. Până acum nu am primit niciun răspuns. Am încercat și la edilul local, Istrate Gabriel. Am încercat din nou telefonic, pe numărul de fix al Primăriei, și ni s-a spus că vom primi răspuns. Când – rămâne o enigmă. Intenția conducerii de a lămuri o chestiune de interes public pare inexistentă.

Citeste si   O tânără, de 23 ANI, din municipiul IAȘI a fost reținută de POLIȚIȘTI în urma unei INFRACȚIUNI

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ