Share

Traversăm o epocă a fluxului constant de informații, dar și a lipsei de conținut, fapt pentru care suntem constant într-o dilemă: în ce să credem și în ce nu? Deși s-ar părea că avem acces la toate datele lumii cu un click distanță, de foarte multe ori statisticile ne sunt oferite eronat, manipulativ.

Compania SEOLITTE, specializată în servicii de marketing online, ne oferă o perspectivă analitică asupra topul de cinci portaluri pe care își petrec cel mai mult timp românii. De ce? Pentru că astfel putem observa care este conduita de ansamblu a consumatorului digital, care sunt așteptările acestuia și cum poate acest lucru să ne ajute în perceperea unor fenomene sociale.

1. Qbebe.ro – grija mamelor de toate zilele

Se pare că parentingul și, în special, grijile mamelor dau naștere unor noi trenduri pe piața de produse digitale, survenind tot mai frecvente inițiative jurnalistice online cu și despre maternitate. Qbebe.ro este un site calitativ, în materie de informații, care oferă date cu precădere pentru femeile care sunt însărcinate sau care deja au adus pe lume copii, și dacă România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul mamelor adolescente, atunci diapazonul de vârstă al audienței acestui site poate fi lejer cuprins între 15 și 40 de ani.

Citeste si   TUIASI va avea un sistem HIBRID și în semestrul al II-lea, iar în CAMPUS vor fi cazați aproximativ 4.400 de STUDENȚI

2. Acasa.ro –pâine, dar și circ

Lifestyle, cancan, multă publicitate și divertisment – iată câteva dintre termenele care ar putea descrie eficient portalul acasa.ro. La o primă analiză observăm un decalaj evident între vârsta vizitatorilor, care se extinde de la adolescență și până la maturitate târzie, și conținutul site-ului, care pe alocuri ridică semne de întrebare cu privire la veridicitatea și seriozitatea datelor.

Citeste si   Primul TRANSPLANT de rinichi din 2021 a avut loc la Spitalul PARHON din IAȘI

În mod relevant, site-ul este o platformă pe care găsești de toate pentru toți și în care filtrele informative sunt mai mult de ordin superficial.

3. Program24.ro – agenda evenimentelor tale

Deși se pare că închide topul trei al celor mai vizitate site-uri, acesta nu se poate mândri decât cu două rubrici ample: programul TV și cel de cinema. Evident, site-ul are nevoie de îmbunătățiri de ordin tehnic pentru a deveni mult mai fiabil și comod utilizatorului. Chiar dacă minimalismul e ceva bun, în acest caz el nu funcționează adecvat și e în defavoarea portalului.

4. Traiestemuzica.ro – portalul muzicii moderne

E un portal dedicat exclusiv știrilor din show business-ul muzical românesc și mondial. Profilul vizitatorului este preponderent clar: pasionații de muzică pop, muzică ușoară și fanii diferitor artiști din România.

Citeste si   INVESTIȚIILE în comuna UNGHENI vor continua și în anul 2021! Primarul Iulian MARCU: „Continuăm DEZVOLTAREA comunei Ungheni”

Sub aspect tehnic site-ul este nițel cam încărcat și destul de dificil în manevrare, dar se pare că funcționează pe bandă rulantă în materie de produse muzicale, știrile actualizându-se constant.

5. Erport.ro – portal maghiar de cultură

Se pare că diviziunea etnică e valabilă și pe digital, deoarece încheie topul nostru un portal maghiar de cultură. Extrem de simplu și fără complicații tehnice, acesta nu oferă posibilitatea de traducere în limba română, respectiv este unul accesibil exclusiv minorității etnice maghiare.

Cu ce ne alimentăm creierul? Am pornit de la această întrebare, iar răspunsul este mai mult decât evident: cu distracție. Nișa de divertisment ocupă în România o mare parte din interesele consumatorului digital, care fuge, se pare, de realitățile cotidiene și încearcă din răsputeri să divagheze în apele calme ale unei liniști zilnice.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ