Serviciul Voluntar de Ambulanță a inițiat un proiect absolut necesar pentru a veni în mod special în sprijinul copiilor care suferă de cancer

Proiectul se numește „Ambulanța copiilor” și își propune  să achiziționeze o ambulanță cu ajutorul căreia să transporte copiii bolnavi la spital și de la spital acasă. În multe cazuri, copiii diagnosticați cu afecțiuni oncologice sunt nevoiți sa ajungă la spital cu transportul public.

De asemenea, principalul obiectiv al proiectului este acela de a facilita copiilor bolnavi vizitele obișnuite la spital, cât și de a-i transporta în cazul unor situații de urgență. Uneori devine foarte dificil pentru un copil care suferă de o boală cronică să călătorească în transportul public după ce a stat de-a lungul zilei la cozi lungi pentru a-şi face analizele sau după ce a urmat o sesiune de chimioterapie dureroasă.

Întrucât Serviciul Voluntar de Ambulanță este alături de copiii cu nevoi speciale, le oferă de asemenea, servicii de ambulanță în cazuri de urgență întrucât avem colaborare cu diferite adăposturi de noapte și spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași. Transportul obișnuit al copiilor cu cancer se va face în fiecare miercuri și vineri. Ambulanța noastră va ajuta copiii ce urmează tratament medical pentru cancer, transportându-i acasă, astfel încât să nu fie nevoiți să meargă cu transportul public după o sesiune de chimioterapie epuizantă. În momentul de față suntem la jumătatea sumei, aproximativ 10.500 de euro s-au strâns pentru Ambulanța Copiilor”, a declarat Marius Benchea, coordonatorul Serviciului Voluntar de Ambulanţă.

Costurile inițiale ale proiectului sunt estimate la 20.000 euro, în timp ce costurile de funcționare sunt cifrate la 2.500 de euro pe lună. Până în prezent s-au atras 10500 euro, jumătatea sumei necesară pentru achiziționarea Ambulanței Copiilor

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în fiecare an, la nivel global, peste 200.000 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer – o boală care atinge nenumărate familii și comunități din toate regiunile lumii. Atunci când au acces la îngrijire de calitate, mai mult de 80% dintre copiii cu cancer pot supraviețui, trăind o viață plină și sănătoasă. Cu toate acestea, mulți copii din țările cu venituri mici și cu venituri medii nu primesc sau nu beneficiază de îngrijiri medicale și, în consecință, peste 90% din decesele cauzate de cancer în rândul copiilor apar în situații de resurse scăzute.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ