Share

Cuba a anunţat că speră să semneze cel puţin jumătate dintre cele 12 acorduri cu Statele Unite înainte ca magnatul Donald Trump să fie investit în funcţie pe data de 20 ianuarie 2017, relatează Reuters.

Oficiali cubanezi şi americani au discutat la Havana despre ce mai poate fi făcut în timpul celor câteva săptămâni în care Obama va mai deţine şefia Casei Albe, convenind să programeze mai multe vizite la nivel înalt şi întâlniri de ordin tehnic.

Citeste si   SĂRBĂTORI: Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor

Analiştii susţin că cu cât Statele Unite şi Cuba aprofundează aceste măsuri de relaxare, cu atât ele vor deveni ireversibile.

“În momentul de faţă negociem alte 12 acorduri cu scopul de a putea încheia şi semna majoritatea acestora”, a declarat Josefina Vidal, responsabilul Ministerului cubanez de Externe pentru afaceri cu Statele Unite.

Citeste si   Arad: 28 de migranţi găsiţi înghesuiţi într-un microbuz, alţi cinci pe câmp, la frontiera cu Ungaria

Acordurile vizează domenii precum seismologie şi meteorologie, a spus ea, adăugând că Cuba şi Statele Unite au semnat deja o serie de acorduri în ultimii doi ani de când au convenit să normalizeze relaţiile.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ