Share

CULTURA-REGINĂ ÎN 2017. Fermierii încheie contracte pe 1.700 de lei/tonă și VOR AVEA PROFIT DE MINIM 1.000 DE EURO/HA

Prețul rapiței în 2017 se menține la fel de bun pentru fermierii români care, în sudul țării, deja încheie contracte pentru recolta acestui an cu sume de 1.650-1.700 de lei pe tonă.

Transilvania și Moldova nu au zăpadă. Probabilitatea ca acea rapiță mică cu 4 frunze să treacă cu bine peste iarnă este destul de scăzută.

Potrivit directorului general al Pioneer România și Moldova, Jean Ionescu, profitul de pe un hectar de rapiță va fi de cel puțin 1.000 de euro, ceea ce, împreună cu subvenția APIA, va face oleaginoasa greu de detronat ca fiind cea mai profitabilă cultură din fermele românești.

Citeste si   VIDEO Alina Bica, fosta șefă DIICOT, adusă în țară din Italia. Anunțul Poliției Române

Chiar și cu o producție medie de 2,5 – 2,6 tone la hectar, fermierii români vor face profit bun la rapiță, dă asigurări șeful operațiunilor Pioneer în România. Singura condiție pentru a încasa sumele frumoase pentru rapiță este suprafețele să iasă cu bine din iarnă, existând probleme în vestul țării și în Ardeal, acolo unde plantele nu sunt acoperite de zăpadă, sau pe unde vântul a viscolit stratul de nea.

La rapiță, din păcate, vreau să vă spun că cei care vor pierde cultura sau la producție din cauza condițiilor vitrege, vor pierde oportunitatea de a face bani. Rapița, în România, în acest an fără exagerare, va fi cultura-regină. În sudul României se semnează pe 1.650-1.700 de lei pe tonă. Două tone 500, două tone 600 vor face la rapiță minim 1.000 de euro pe hectar. Cu subvenție, greu poate fi depășită de altceva.

Rapița în sud-estul României se prezintă în condiții bune. În schimb pe zona de vest nu avem zăpadă.

Citeste si   Fetiță dispărută la scăldat, căutată de scafandrii din Hunedoara
Transilvania și Moldova nu au zăpadă. Probabilitatea ca acea rapiță mică cu 4 frunze să treacă cu bine peste iarnă este destul de scăzută.

În general este bine să luați o decizie în timp cu cultura, să nu o lăsați să plece pentru că dacă nu vedeți că poate productiv este bine să o întoarceți și să semănați floarea soarelui, le-a spus Jean Ionescu, Commercial Unit Manager România și Moldova în cadrul companiei Pioneer, fermierilor prezenți la Poiana Brașov, în cadrul evenimentului organizat de producătorul de sămânță în parteneriat cu DuPont.

Rapița, de departe, va fi cultura-regină în România în acest an. Două tone 500, două tone 600 vor face la rapiță minim 1.000 de euro pe hectar. Cu subvenție, greu poate fi depășită de altceva. – Agrointeligenta.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ