Share

Problema cea mai mare pe care o au cultivatorii de cireșe din județul Iași nu este neapărat perioada de seceta din luna mai, ci mai degrabă lipsa de mâna de lucru și prețurile destul de scăzute.

La Comarna sunt sute de hectare de livezi de cireși, comuna fiind, de fapt, cel mai mare producător de cireșe din zona Moldovei

La soiurile de primăvară, din luna mai, producția a avut de suferit din cauza secetei, în sensul că fructele sunt mai mici. La cireșele de iunie, recolta este foarte bogată, mai ales după perioada de ploi care a urmat, însă nu are cine să o culeagă. Fructele pleacă de la fermă cu 2,2 lei pe kilogram.

Citeste si   Arhiepiscopia Tomisului continuă războiul cu primăria: Nu faceți religie din economie, luptându-vă cu cultele

Constantin Grădinaru, primarul comunei Comarna ne povestește exact ce se întâmplă în teren: 

Nu suntem afectați, având în vedere că după seceta au urmat și ploi. Acum, noi ne facem griji ca nu cumva să vină ploi mai grave. Până acum suntem bine, problema noastră a fost întotdeauna prețul, producătorul primește 2,2 lei pe kilogram.

Anul acesta chiar s-au făcut mai multe decât anul trecut, în schimb, nu avem mâna de lucru. Oamenii sunt aceeași ca anii trecuți, însă fiecare are cireșe, porumb, vie și nu reușesc să facă față. Este cea mai aglomerată perioada la noi”


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ