Share

Deși PNL și-a început în mai 2019 după câștigarea alegerilor europarlamentare, ascensiunea spre putere, ajungând să formeze Guvernul în noiembrie 2019, cu sloganul eliminării corupției din administrație, eradicării angajărilor pe pile a unor persoane fără competența necesară, acest partid a dovedit tot mai mult, că de la vorbă la faptă este o cale foarte lungă.

Cine este Codruța Elena Filip, ieșeanca de 24 de ani și cum a ajuns la Ministerul Sănătății

 Codruța Elena Filip, conform CV-ului, este din Comuna Tătăruși Iași, dar s-a stabilit în Iași, acolo unde a urmat Liceul Pedagogic ”Vasile Lupu” și apoi Facultatea de Drept la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, apoi, tot în această instituție a absolvit și un Master pe Drept European.

Totuși, Codruța Filip nu a practicat vreo meserie din sfera dreptului, ci s-a dedicat cântecului, mai ales că formează pe scenă și în viața de toate zilele un cuplu cu Valentin Sanfira, celebru cântăreț popular gorjean. Pe contul său personal de facebook, a apărut informația că ieșeanca a beneficiat, în trecut, de un stagiu (internship) la ANAF.

În presă, au apărut informații că ieșeanca a fost angajată la Ministerul Sănătății pe un post de consilier debutant la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale. De asemenea, s-a scris că la interviul de angajare, ar fi obținut 89, 33 p.

Citeste si   Tătaru: Sperăm ca până la sfârșitul verii să avem vaccinată 60-70% din populație

Deși Valentin Sanfira a publicat o fotografie cu legitimația logodnicei sale de la Ministerul Sănătății, iar Codruța Elena Filip a specificat la profilul de Facebook faptul că ”lucrează la Ministerul Sănății”, această instituție a dezmințit oficial faptul că ieșeanca ar lucra acolo, iar Codruța Filip a scos informația de pe profil.

În plus, Codruța Elena Filip s-a lansat într-un război al declarațiilor pe contul său de Facebook, spunând că a fost rău tratată de presă, că ea practică muzica din pasiune, că la 24 de ani era normal să fie angajată pe un post de debutantă, că postul solicita studii de științe sociale, în care figureazăși  Dreptul și nu studii de inginerie sau medicale. Totuși, nu a spus o vorbă despre competențele care o recomandă pentru pos, competențe care sunt diferite de studiile absolvite.

În orice țară europeană civilizată, la ministere sunt angajați debutanți, dar aceștia trebuie să facă dovada unor cunoștințe solide, nu sunt angajați printr-un simplu interviu. În plus, Ministerul Sănătății a negat oficial angajarea, deci, implicit și acel pretins interviu.

După principiul ”cine se scuză se acuză”, scoaterea informației de pe Facebook despre locul de muncă de la Minuisterul Sănătății nu este în avantajul Codrușei Filip, iar ea ca absolventă de Drept ar trebui să o știe mai bine, dacă tot spune că a absolvit cu o medie foarte mare această facultate.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

 Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat oficial că a ordonat o anchetă și a negat că artista ieșeancă ar lucra la Ministerul Sănătății, dar se pare că nu este singurul ca

 Urmare a informațiilor apărute in spatiul public, Ministerul Sănătății precizează că nu există niciun angajat in cadrul instituției cu numele precizat in articol” este comunicatul oficial, sec al Ministerului Sănătății.

Aflat la Craiova, într-o vizită oficială, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că a ordonat o anchetă internă

Ocuparea de către Codruța Elena Filip a  funcției de consilier debutant s-ar fi făcut fără concurs și  ar fi avut la bază un ordin de ministru, mai exact Ordinul de Ministru nr.905/26.05.2020, care poartă semnătura Ministrului Sănătății Nelu Tătaru. Prin acest ordin a fost aprobată „metodologia de ocupare, fără concurs, a posturilor vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art.11 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 din 26.05.2020”.

Așadar, nimeni nu înțelege despre ce interviu și despre ce concurs vorbea ieșeanca de 24 de ani, de vreme ce există dovada numirii fără concurs prin ordin de ministru.

Totuși, Nelu Tătaru, medic originar din Vaslui și Ministru al Sănătății a fost luat la țintă de un val de ironii lansat de medici, pentru că ieșeanca nu este singura prezență feminină controversată din acel minister. În aprilie 2020, în plină stare de urgență, Nelu Tătaru și-a angajat o consilieră personal în persoana Ioanei Bianca Truchină, de 26 de ani, din Huși, absolventă și ea, în 2017, a unei facultăți de drept, al cărei hobby sunt călătoriile în străinătate, atestate de numeroase imagini postate de ea pe rețelele de socializare.

Citeste si   Iohannis, despre învățământul online: E cert că elevii și părinții pierd mult fiindcă nu se pot desfășura orele fizic

Este clar că numirea s-a făcut politic

Logodnicul Codruței Filip, Valentin Sanfira este foarte popular și se știe că a avut în trecut discuții aprinse cu primari PSD din cauza neînțelegerilor în privința onorariilor. Cel mai cunoscut exemplu este cearta din septembrie 2019 cu Primarul Gheorghe Brebeanu (PSD) din Comuna Runcu (Dâmbovița) în care artistul îl catalog ape primar drept ”țepar”. Să fie asta o formă de ”dizidență ” politică de natură să dea bine în ochii PNL?

Se știe că la Târgu Jiu, orașul de suflet al lui Valentin Sanfira, primar este Marcel Romanescu, un important membru PNL.

Nu se știe, așadar, prin ce conjunctură politică a ajuns Codruța Elena Filip, o ieșeancă de 24 de ani, cu studii juridice, însă fără experiență și practică în domeniu să se ocupe la Minsterul Sănătății, de un subiect sensibil, cel al spitalelor regionale.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ