Share

5 licitații, toate câștigate de CONBOL INVEST

În luna aprilie a anului curent, Primăria Bălțați a realizat o serie de licitații pentru încredințarea serviciilor de asistență tehnică și de supraveghere a lucrărilor de construcții ce urmează a fi desfășurate pe raza comunei.

Este vorba despre 5 licitații:

  • primul din seria celor 5 licitații încheiate de Primăria Bălțați cu firma CONBOL INVEST SRL a fost încheiat în data de 1 aprilie și are ca obiect achiziționarea de servicii generale de consultanță. Valorarea contractului a fost de 15000 RON
  • pe 24 aprilie, s-a realizat o nouă licitație pentru achiziționarea serviciilor de supraveghere a lucrărilor în valoare de 18000 RON
  • în aceeași zi Primăria Bălțați achiziționează și servicii de asistență tehnică la prețul de 45000 RON
  • urmează a patra licitație realizată din nou pentru achiziționarea serviciilor de asistență tehnică pe 3 mai și are o valoare de 18000 RON
  • și, în aceeași zi, adică tot pe 3 mai, urmează încă o dată cumpărarea de servicii de supraveghere a lucrărilor, dar se inversează valoarea, 45000 RON.

Întrebat de reporterul cotidianului Bună Dimineață Iași în ce constau efectiv serviciile de asistență tehnică și de supraveghere a lucrărilor, primarul comunei Bălțați, Vasile Aștefanei a precizat că asistența presupune existența diriginților de șantier, în timp ce supravegherea lucrărilor se referă la implementarea propriu-zisă a lucrărilor.

Referitor la faptul că licitațiile apar de 4 ori cu sume diferite, acesta a precizat că lucrul acesta e determinat de faptul că există câte o licitație dedicată fiecărei lucrări

În ceea ce privește lucrările acesta a menționat: 1 milion de euro pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de drum cu fonduri europene, un alt milion de euro pentru 4,5 km de drum prin finanțare PNDL, 600.000 de euro pentru reabilitarea căminului cultural.

În ceea ce privește modul de alegere a firmei care să se ocupe de lucrări, acesta a declarat: ”Există niște sume scrise și cei de la achiziții publice postează în sistemul electronic caietul de sarcini în care se specifică suma pe care putem să o plătim noi și ce trebuie să facă diriginții de șantier. Ei se uită pe oferta noastră din caietul de sarcini și ne dau accept sau nu. Țin să preciezez că firmele nu vin să semneze contractul cu noi dacă nu sunt în legalitate”.

O firmă cu 3 luni vechime, va asigura buna desfășurare a șantierelor din BĂLȚAȚI

CONBOL INVEST SRL este o firmă de construcții înființată în ianuarie 2019 în care sunt asociați BALTARU OCTAVIAN și firma TEH CONSTRUCTIONS SRL.

Balțaru este administrator atât în firma Conbol cât și în Teh Construction. Elementul de picanterie, este că în cea de-a doua firmă acest Bălțaru este asociat cu fiul lui Silviu Prigoană, Honorius Prigoană.

Dacă prima firmă este nou înființată, cea de-a doua are trei angajați și o pierdere raportată în 2017 de peste 40.000 RON. În mod evident, nu forța economică și palmaresul profesional îi recomandă pe cei de la Conbol Invest SRL. Vom continua să urmărim evoluția lucrărilor pentru a putea aprecia calitatea execuției.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ