Share

Dior Sauvage a devenit, în doar câțiva ani de la lansare, unul din cele mai bine vândute parfumuri din lume. Iată povestea de succes a acestui parfum al deceniului.

Sauvage de Christian Dior este un parfum aromatic de bărbați. Dior Sauvage a fost lansat în 2015, iar creatorul acestui parfum este Francois Demachy.

Cele mai pregnante note ale acestui parfum sunt bergamota calabriană și ardei, notele de mijloc sunt ardei Sichuan, lavandă, ardei roz, vetiver, geranium (mușcată), patchouli și elemi; notele de bază sunt ambroxan, cedru și labdanum.

Cum prezintă compania acest parfum: „Dior lansează noul său parfum Sauvage, cu numele originar din parfumul Eau Sauvage din 1966, deși cele două nu aparțin aceleiași colecții. Sauvage este inspirat de spații sălbatice, deschise; cer albastru care acoperă peisaje stâncoase, fierbinte sub soarele deșertului. Parfumierul Dior, François Demachy, a semnat această creație. Parfumul este anunțat ca fiind radical de proaspăt, crud și nobil în același timp. Compoziția este impregnată cu ingrediente naturale atent selectate. Notele de vârg proaspete ale bergamotei din Calabria se întâlnesc cu ambroxanul, obținut din prețiosul chihlimbar și traseul său lemnos”.

Dior Sauvage a fost lansat în septembrie 2015, fiind promovat de celebrul actor Johnny Depp. Este disponibil sub formă de apă de toaletă de 60 și 100 ml.

Citeste si   Actorul VLADIMIR CIOBANU s-a stins din viață

Sauvage și-a obținut succesul în ciuda unei sticle cilindrice extraordinar de simple, un nume derivat dintr-un parfum Dior mai vechi (Eau Sauvage, care a fost lansat în 1966) și pe fundalul unui climat fiscal dificil

Deci, cum de a mers atât de bine acest parfum Dior? Și care este secretul succesului său? Potrivit parfumierului Dior, François Demachy, totul se reduce la arome. „Este o combinație de ceva puțin clasic și ceva foarte puternic. Unele dintre materiile prime pe care le-am folosit sunt foarte puternice. Nota ambroxan, de exemplu. La început este proaspăt, dar echilibrul este destul de frumos, chiar dacă agresivitatea notei de chihlimbar este cu adevărat directă. Există o mulțime de fațete – unele note picante, unele note aromate proaspete – astfel încât echilibrul funcționează bine”, afirmă parfumierul.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,41 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Acea notă de ambroxan este de fapt o recreere sintetică a chihlimbarului – un ingredient ultra-rar, natural, cu o proveniență extraordinară. Ambra gri (sau ambergris/ambregris), după cum arată Wikipedia, este o substanță aromatică de culoare cenușie cu aspect de ceară, format în intestinul unor specii de cașalot.

Pentru că mare parte din ambergris-ul european se culegea, în trecut, de pe plajele Mării Baltice cunoscute și pentru chihlimbarul fosil, denumirea de ambar/amber s-a transferat definitiv și asupra bulgărilor de ambergris. Astăzi, pentru dezambiguare, materialul animal se denumește cu sintagma clarificatoare „gris”, în timp ce piatra de chihlimbar și-a păstrat în limbile originare forma simplă. Ambregris a fost considerată, în Evul Mediu, un medicament; ocazional era utilizată pentru a da o aromă aparte unor mâncăruri, ca tonic, ori ca afrodiziac. În prezent se întrebuințează la aromatizarea țigărilor.

În parfumerie, materialul se foloseste pentru mirosul plăcut de mosc, și ca fixator pentru celelalte substanțe odorante volatile dintr-un parfum. În ultimii ani, din cauza limitării vânătorii de balene, prețul pe kilogram a crescut foarte mult, astfel încât a fost înlocuită în mare parte cu materiale artificiale precum ambroanul.

Citeste si   STUDIU: Așteptările ANTREPRENORILOR din EUROPA cu privire la anul 2021

Dincolo de acest ingredient special, notele de vanilie dulce și bergamotă proaspătă oferă un sentiment de echilibru. Există, de asemenea, un accent de piele și lemn de santal.

Sauvage (Dior) este un spirit nesfârșit. Compoziția sa incredibil de densă este modelată cu nuanțe subtile pentru a crea flash-uri unice de lumină. Pentru Sauvage, mi-am imaginat impactul când prospețimea intensă întâlnește profunzimea lină orientală. Am menținut sufletul puternic al Sauvage oferindu-i accente nocturne, o atracție animală și fațete mai rotunde”, mai descrie parfumierul Dior, François Demachy, acest parfum incredibil de interesant.

Parfumul rezultat este unul dens, sexy, perfect pentru lunile de iarnă. Este un parfum rafinat care îi duce pe toți cei care îl miros într-o călătorie fabuloasă. Nu ai cum să îl ratezi dacă ești bărbat și trebuie să îl faci cadou dacă ești femeie.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ