Share

Piața imobiliară a fost afectată după pandemie, la fel ca majoritatea industriilor și serviciilor, însă nu putem vorbi despre un impact major, având în vedere faptul că oamenii și-au schimbat interesele, iar la nivel local, preturile au crescut.

Piața imobiliară din județul IASI are oferte foarte variate, de la apartamente tip “studio”, până la terenuri imense. Tendință actuală a fost exploatată de cetățenii din Iasi, astfel încât au început să devină din ce în ce mai căutate terenurile largi, deschise, mai ales de către familiile cu copii.

După o perioadă petrecută în izolare, interesele românilor s-au schimbat, în sensul în care nu mai sunt atât de atractive apartamentele simple, în detrimentul celor spațioase, cu vaste zone de recreere.

Citeste si   Consiliul Fiscal, despre a treia rectificare bugetară: Scenariul Guvernului pare mai optimist în raport cu evoluția economiei și a pandemiei

La fel ca în luna iulie, indicele Imobiliare.ro relevă o evoluție pozitivă a prețurilor apartamentelor din Iași: acestea au crescut, per ansamblu, cu 1,7%, ajungând astfel să coste, în medie, 1.080 de euro pe m.p. util (față de 1.062 de euro pe m.p. la finele lui iulie).

Creșteri au fost consemnate pe ambele segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi ale Iașiului au înregistrat o creștere de 2,1% în perioada analizată (de la 1.073 la 1.096 de euro pe m.p.), iar locuințele nou-construite un plus de 1% (de la 1.051 la 1.061 de euro pe m.p.).

Citeste si   „Culisele statului paralel” | Narcisa Iorga, dezvăluiri despre cum a fost închisă Realitatea TV de Victor Ponta

Paul TEHUTU, managerul TNT Imobiliare Iași a observat un trend ascendent în ceea ce priveste chiriile, acum cu începerea anului școlar și universitar, în rest nimic schimbat în ceea ce privesc volumele și corecțiile.

Am observat un trend ascendent în ceea ce privesc chiriile, acum cu începerea anului școlar și universitar, în rest nimic schimbat în ceea ce privesc volumele și corecțiile. Suntem la valoarea de 30% față de ce se întâmpla în anul 2019. Cred că anul acesta poate fi numit anul incertitudinilor, toată lumea tatonează, neștiind o direcție clară. Pricipalul factor decizional acum este venitul. Doar terenurile pentru case au cunoscut o oarecare corecție. Tot ce se întamplă acum e din cauza unei inerții sau a unei obișnuințe a anilor trecuți, dar nu există o certitudine.

Tragedia pe care o vad eu este legată de oamenii care intră în șomaj, pentru că aceștia nu își vor mai putea achita creditele imobiliare”, a declarat managerul TNT Imobiliare Iași, Paul TEHUTU.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ