Share

Ieșenii pot circula fără declarație sau adeverință de la angajator

Ieșenii vor putea merge din nou în parcurile din municipiu, după aproape o lună și jumătate în care acestea au fost închise.

Publicată de Roxana Apetrea pe Vineri, 15 mai 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind instituirea măsurilor de siguranță pe perioada stării de alertă, a anunţat vineri (15.05- n.r.) Administraţia Prezidenţială.

Citeste si   Vaccinarea ANTI-COVID19 – un pas spre NORMALITATE! Viorel SCPRICARIU: ”UMF Iași s-a implicat, în lupta ÎMPOTRIVA virusului SARS-CoV-2

Legea va intra în vigoare la trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial, conform articolului 78 din Constituție.

Parcurile se vor deschide, cu excepția locurilor de joacă pentru copii

Declarația pe propria răspundere se menține pentru cei care doresc să părăsească localitatea pentru motive întemeiate

Șeful statului a precizat că relaxarea măsurilor după ieşirea din starea de urgenţă va fi făcută pas cu pas, la intervale de aproximativ două săptămâni.

Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

Măști de protecție și distanțare socială

Autoritățile spun că va trebui să respectăm un set de reguli de distanțare socială. Ieșenii trebuie să poarte mască de protecție în toate mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, în magazine dar și în toate spațiile publice închise iar sancțiunile pentru cei care nu respectă aceste măsuri sancțiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

Deplasările în afara localității se vor face doar în scop profesional, pentru activități agricole, pentru îngrijirea unei proprietăți, pentru servicii medicale, pentru îngrijirea copiilor sau a persoanelor vulnerabile sau în cazul decesului unui membru de familie.

Starea de alertă durează 30 de zile începând cu data de 15 mai.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ