Share

Managerul Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași, Bogdan Șaramet, este implicat într-o nouă controversă legală cu privire la scoaterea la concurs a unor posturi si numirea unor șefi de secții.

Vineri (30.10.2020 – n.r.) în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola IAȘI a avut loc ședința Consiliului de Administrație. Scopul inițial al ședinței a fost discutarea unor probleme organizatorice în contextul COVID -19!

Sedința  a fost ”moderată” de secretarul CA-ului, juristul Corneliu Prepeliță și președintele dr. Șerban Turliuc. După finalizarea ședinței Consiliului de Administrație, s-a desfășurat ședința Comitetului Director.

În cadrul Comitetului Director a fost discutată Hotărârea Nr. 88.

Ce prevede Hotărârea Nr. 88?

Începând cu data de 01.10.2020 se prelungesc contractele de administrare a medicilor șefi de secție: Secția Clinică Psihiatrie II acuți –  conferențiar doctor Șerban Turliuc, Secția Psihiatrie III acuți – Dr. Gheorghe Nedelciuc, sectia IV acuți – Dr. Oana Crețu, Secția Clinică Psihiatrie V acuți – Prof. Dr. Cristinel Ștefănescu, Secția Clinică Psihiatrie VI acuți- Conf. Dr. Andreea Szalontay, Secția Psihiatrie IX cronici – Conf. Dr. Romeo Dobrin, Secția Psihiatrie Bârnova II cronici – Dr. Olivia Hoștiuc Secția Psihiatrie Șipote I cronici – Dr. Dan Lupu, Secția Psihiatrie Șipote II cronici – Dr. Cătălin Adam pe o perioadă de 3 luni”, se arată în hotărârea NR.88 al Institutului de Psihiatrie Socola IAȘI.

Totodată începând cu data 01.11.2020, pentru Secția Psihiatrie I, Dr. Dania Radu este numită șefă de secție pe o perioadă de maxim șase luni sau până la ocuparea funcției prin concurs. În acest context, începând cu aceeași dată încetează contractul de administrare al Secției Psihiatrie I a doctorului Dorina Donciu.

Citeste si   1 Decembrie, Ziua NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI! Semnificațiile și ISTORIA acestei DATE

În același timp, se scoate la concurs funcția șef de secție a secției clinice psihiatrie VII acuți.

În hotărâre este specificat faptul că prelungirea contractelor de administrare se va face prin decizia managerului! Managerul a fost informat și a și votat HOTĂRÂREA NR. 88.

Totodată, deciziile Comitetului Director au fost comunicate de către Serviciul R.U.N.O.S. persoanelor implicate spre conformare și luare la cunoștință prin semnătură.

Se încalcă legea!?

Conform Legii 55/2020, articolul 27, aliniatul 3 pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12.

Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12, precum și a posturilor de predare vacante din unitățile de învățământ preuniversitar și a posturilor și funcțiilor vacante din instituțiile de învățământ superior, institutele de cercetare, Academia Română și academiile de ramură”, se arată în Legii 55/2020, articolul 27, aliniatul 3.

Și asta nu e tot!

Hotărâre Nr.88 din 30.10.2020 încalcă articole din Codul Penal după cum urmează:

Citeste si   CRĂCIUNUL și Revelionul în condiții de PANDEMIE la IAȘI: ”Măcar în cerc RESTRÂNS să putem sărbători Crăciunul”

În prima parte a hotarârii se specifică faptul că există avizul/acordul Consiliului de Administrație din data de 30.10.2020, însă la punctul 6 se spune că va fi supusă avizării.

Conflict de Interese!

Conform hotărârii președinte CA-ului dr. Șerban Turliuc își aprobă prelungirea mandatului ca șef la Secția Clinică Psihiatrie II acuți.

Curios este faptul că secția psihiatrie VIII Acuți – toxicodependență cu management interimar în persoană doamnei DR. DANIELA CESARA BOTEZATU nu a fost scos la concurs.

Curios mai este faptul că nu i se prelungește dr. Dorina Donciu mandatul de șef secție și este numită Dr. Dania Radu pentru 6 luni de zile, având în vedere că în cadrul aceluiași Comitet Director se scoate la concurs un post asemănător de șef secție.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „VISUL unui popor a fost ÎMPLINIT în urmă cu mai bine de un SECOL.”

Nu se poate organiza concurs simultan pentru mai multe secții?

De ce a hotărât Consiliul de Administrație ca Dr. Dania Radu să fie interimar șase luni în condițiile în care în perioada următoare, conform hotărârii, vor avea loc două concursuri de șef secție, unul în perioada următoare, secția VII Acuți, iar peste trei luni, un al doilea când expiră mandatele din nou ale lui: Dr. Șerban Turliuc, Dr. Gheorghe Nedelciuc, Dr. Oana Crețu, Prof. Dr. Cristinel Ștefănescu, Conf. Dr. Andreea Szalontay, Conf. Dr. Romeo Dobrin, Dr. Olivia Hoștiuc, Dr. Dan Lupu, Dr. Cătălin Adam.

De ce a semnat managerul Bogdan ȘARAMET o astfel de HOTĂRÂRE?

Nu avem în momentul de față o explicație de ce managerul Institului de Psihiatrie Socola Iași a semnat un astfel de document, dar putem specifica faptul că lui ȘARAMET nu îi era străină legea 55/2020.

În momentul în care a dat concurs pentru funcția de MANAGER al Institului Socola Iași, ȘARAMET s-a confruntat cu aceeași problemă pe care o ridică legea 55/2020, articolul 27, aliniatul 3, ci anume, funcția pe care o deține NU a fost VALIDATĂ de Ministerul Sănătății.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ