Share

Anul acesta școala a început total diferit față de alți ani. Din cauza situației epidemiologice generate în țară, autoritățile au fost nevoite să ia măsuri pentru stoparea răspândirii noului Coronavirus. Deciziile în legătură desfășurarea cursurilor au fost luate de fiecare Inspectorat Școlar Județean în funcție de numărul de îmbolnăviri din fiecare localitate.

În județul Iași exista aproximativ 130.000 de elevi în unitățile de învățământ. Conform inspectorului școlar general Genoveva Farcaș, 55% dintre școli se încadrează în scenariul verde, ceea ce înseamnă că elevii au început fizic orele.

Citeste si   (P) VASILE TOMA, senator PSD IAȘI: „Bugetul SĂNĂTĂȚII trebuie să CREASCĂ de URGENȚĂ! Pulsul sănătății este din ce în ce mai SLAB și mai RAR!”

44% dintre școlile ieșene funcționează în sistem hibrid și se încadrează în scenariul galben

Școala din Bivolari este singura unitate de învățământ din județul Iași ce își susține toate orele în regim online.

Pe acest subiect directorul școlar general al ISJ Iași, Genoveva Farcaș a declarat:

„Pentru toți elevii din județul Iași anul școlar a început pentru aproximativ 130.000 de elevi din județul nostru. Unitățile de învățământ respectă hotărârea luată în cadrul Consiliului Județean pentru Situații de Urgență. Aproximativ 55% dintre școli merg pe scenariul verde cu prezența fizică a tuturor elevilor la școală; 44% dintre școlile ieșene merg pe scenariul galben prin prezența fizică alternată de învățarea în sistem online și pentru aproximativ 1% dintre unitățile de învățământ activitatea se desfășoară în exclusivitate în sistem online”

O problemă cu care se confruntă școlile ce se încadrează în scenariul roșu și galben este lipsa accesului la internet sau a dispozitivelor necesare desfășurării cursurilor în mediul online. Inspectoratul susține faptul că se iau măsuri în această privință și se încearcă rezolvarea acestui impediment.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

Până se va găsi o soluție o parte semnificativă dintre  elevii ieșeni va fi privată de educație

„În aceste zile, Ministerul Educației și Cercetării, printr-un proiect asumat a realizat un parteneriat cu patru companii de telefonie mobilă care vor conecta acele localități la internet. Într-adevăr este o problemă aceasta, nu toate zonele rurale au semnal și în consecință conexiunea la internet este o problemă. În aceste zile, în primele săptămâni de școală sunt demarate acele lucrări pentru unitățile de învățământ și zonele rurale care sunt afectate din această perspectivă” a mai declarat Genoveva Farcaș, director școlar general al ISJ Iași.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ