Share

Astăzi, în cadrul rubricii ”Interviul Săptămânii” îl avem alături de noi pe Victor NICOLAI, apicultor și administratorul APIVET.

APIVET livrează consumatorilor produse 100% naturale de peste 30 de ani și are peste 1400 de familii de albine. Diversificarea la ajutat pe administratorul APIVET, Victor NICOLAI să ajungă să livreze în toată Uniunea Europeană.

Rep: Care a fost motivația din spatele acestei afaceri și care a fost sursa de finanțare în momentul deschiderii?

Mi-am dat seama că o simplă pasiune poate fi sursa mea de venit”

Victor NICOLAI: Experiența pe care o avem de la tatăl meu în cercetarea în apicultură mi-a dat încrederea că în acest domeniu pot face mai mult decât media pieței. Astfel, am decis să fac o investiție pe zona aceasta și am făcut un proiect pe 1.1.2 pe care l-am implementat în comuna ieșeană Miroslava.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 9 localități se află în SCENARIUL ROȘU

Ulterior, mi-am dat seama că o simplă pasiune poate fi sursa mea de venit. Activez în zona apiculturii de peste 30 de ani, iar în Iași de 15 ani.

Rep: Care este metoda de livrare a produselor dumneavoastră și în câte orașe ale României ajung?

În momentul de față mă ocup de o comandă care va trebui să ajungă în Dubai”

V.N: Pot spune că activăm foarte mult în mediul online, iar comenzile din online ajung în toată țara și uneori chiar în afara țării. În momentul de față mă ocup de o comandă care va trebui să ajungă în Dubai, deci, clienți sunt din diverse zone ale Uniunii Europene, doar că procentual vorbind, livrările cele mai frecvente sunt în Iași, Vaslui, Roman și București.

Rep: Ce va motivat să continuați și cum ați reușit să vă mențineți clienții în acești 30 de ani?

Citeste si   Managerii marilor COMPANII se implică în CAMPANIA de VACCINARE

 V.N: Cu greu! Clienții deseori nu sunt constanți, iar agricultura este în continuă mișcare. În principiu am încercat să ne menținem constanți și să reacționăm la orice schimbare pe care piața ori clienții o solicită.

Păstrarea clienților ține de diversificare! Nu trebuie să rămâi blocat pe ceea ce se cerea în acum 15-20 de ani, ci trebuie să te reinventezi și să corespunzi cerințelor pieței pentru a rezista.

Rep: Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, iar majoritatea antreprenorilor din România au fost afectați de pandemia de COVID -19. Cât de afectată a fost afacerea dumneavoastră în această perioadă? Au scăzut vânzările?

V.N: Sigur că a fost afectată deoarece în primul rând a scăzut promptitudinea curierilor, timpul de livrare ajungând să se tripleze uneori, iar în cazul acesta clientul se îndreaptă spre alți furnizori.

Citeste si   Distribuția COVID-19 pe județe. EXPLOZIE de cazuri în Capitală

Rep: Ne puteți spune care sunt obiectivele cheie pentru a reuși în apicultură în zona Moldovei?

”Online-ul este imperios necesar pentru a te dezvolta rapid, sigur și ancorat la schimbările din piață”

V.N: În principal în Moldova unde există mulți producători apicoli, probabil cel mai important lucru este ca afacerea pe care dorește să o deschidă un tânăr antreprenor să fie gândită și pe online pentru ași diversifica clientela. Online-ul este imperios necesar pentru a te dezvolta rapid, sigur și ancorat la schimbările din piață.

Rep: Ce sfaturi le oferiți tinerilor antreprenori care doresc să își deschidă o afacere în Iași?

V.N: Să fie prudenți, să ia exemplul celor care au reușit în domeniul lor și să acceseze fonduri europene la început de drum.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ