Share

Liberalii fac afaceri în stil mare, exemplul liderului Organizației Municipale TNL Suceava, Huianu-Airiniei Valentin

Valentin Huianu-Airiniei, Președintele Organizației Municipale a Tineretului Național Liberal Suceava ”alimentează” cu dezinfectanți Primăria Suceava. El activează în mediul de afaceri sucevean de 15 ani, deci din 2005 și arată un interes extraordinar în a face afaceri cu primăriile.

Este evident că funcția de șef al tinerilor liberali îl ajută, fiindcă, în afară de afacerile cu primăriile controlate de PNL și pe alocuri de PSD, acesta nu se mai poate lăuda cu „mare lucru” în mass-media. Valentin Huianu-Airinei  a fost în 2012 membru PDL (candidând în calitate de consilier local, la alegerile locale din 2012), după care a trecut la PNL. Legăturile de afaceri cu Bogdan Gheorghiu, actual deputat PNL și Ministru al Culturii, sunt un motiv în plus pentru a avea succes în afaceri.

Studiind achizițiile publice desfășurate în primele trei luni ale anului 2020 (ianuarie, februarie, martie), Firma Majordom Hygiene SRL, controlată de Valentin Huianu- Airinei și de către soția sa, Maria Airinei Huianu a realizat 190 de cumpărări directe, contabilizate în  Portalul Achizițiilor Publice. Valoarea acestora se ridică la 340.000 de lei, echivalentul a 70.000 de euro.

Citeste si   Domeniul HORECA este lovit cel mai DUR de criza provocată de COVID -19! Numărul TURIȘTILOR a SCĂZUT cu peste 60%

Până în prezent, totalul achizițiilor și licitațiilor directe se ridică la 260 

Orașele Suceava, Fălticeni, Salcea,  Câmpulung Moldovenesc, Liteni, Milisăuți,  Consiliul Județean Suceava sunt, de asemenea, pe această listă. Regia Autonomă ”Aeroportul Suceava”, AJOFM Suceava, Direcția Sanitar Veterinară Suceava, Muzeul Bucovinei, Centrul Cultural ”Bucovina”,  Clubul Sportiv Municipal ”Rarăul”, figurează și ele pe lista  de contracte a Firmei Majordom Hygiene SRL.

Primăria Suceava, condusă de Ion Lungu, a cumpărat 200 de recipiente cu dezinfectant pentru mâini, în valoare totală de 55.000 de lei. Fiecare astfel de recipient are 5 litri și este vândut la prețul de 275 de lei.

Valentin Huianu- Airinei  a declarat că nu merita să fie ”luat la întrebări”, pentru ”câteva sute de lei acolo”. Referitor la chestiunea legată de afacerile cu dezinfectanți, derulate cu primăriile din Suceava, el a declarat:

Eu nu văd nici o problemă. Prețul este corect, puteți verifica. Ne-au solicitat, am vândut. Nu înțeleg unde se vrea să se ajungă cu chestia asta. Eu am firma de 15 ani și lucrez în domeniu, vând și la privat, și la instituții de stat. Pentru câteva sute de lei acolo… Nu știu dacă e cazul să scrieți despre mine. Eu nu mă pretez la povești de genul ăsta”.

Citeste si   Coronavirus/GCS: 2.376 de persoane sunt în carantină; alte 95.549 sunt în izolare la domiciliu

Consiliul Județean, orașele, comunele, Aeroportul Suceava, instituții de stat implicate în contracte cu BG Media SRL

Firma BG Media SRL din Suceava, înființată în 2004, îl are ca administrator pe Huianu Airinei Valentin. Bogdan Gheorghiu controlează firma CRIS-DAN IMPEX SRL și are legături de afaceri cu Huianu Airinei Valentin care controlează și PFA- Huianu Airinei Valentin, MAJORDOM HYGIENE SRL,  Firma BG Media SRL.

Bogdan Gheorghiu este nimeni altul decât actualul Ministru al Culturii, din 4 noiembrie 2019. Premierul Ludovic Orban și-a motivat numirea lui Bogdan Gheorghiu astfel: ”un om care știe să administreze bugete, să asigure prioritățile în domeniul culturii și mai ales este deschis dialogului”.

Firma BG MEDIA SRL (care deține postul de televiziune Bucovina TV) derulează contracte de promovare a serviciilor TV, în special cu primării conduse de primari din PNL, dar și din PSD

Ioan Lungu, Primarul PDL al Municipiului Suceava (azi la PNL), cheltuia în 2012 aproape 100.000 euro pentru publicitate în presa locală. Contractul a reunit atunci firmele Crai Nou SA (proprietara cotidianului Crai Nou), SC Impact Media SRL Suceava (deținătoare a Radio Impact Suceava), B.G. Media SRL Suceava (deținătoare a Bucovina TV), SC Grupul de Presă Român SRL.

Citeste si   Ioan BALAN (PNL): „PSD a dus țara într-o FUNDĂTURĂ economică”

În 2019, Primăria Suceava a ales Firma BG MEDIA SRL,  pentru un contract de 72200 de lei vizând servicii de promovare TV, ca parte a unui contract la care au mai participat încă trei firme, valoarea totală fiind de 147 400 RON.

Firma BG MEDIA SRL a beneficiat și de achiziții directe, a participat la licitații deschise organizate de către Consiliul Județean Suceava, condus de șeful baronilor PNL, Gheorghe Flutur.

La o analiză a localităților cu care Firma BG MEDIA SRL a încheiat contracte de promovare TV,  numărul comunelor controlate de PNL este aproape egal cu numărul de comune controlat de PSD, cu un ușor avantaj, al comunelor controlate de PNL.

Astfel, la Suceava, există o îngrozitoare caracatiță în care membrii PNL își dau mâna chiar și cu membrii PSD, ca să pună mâna pe banii publici, prin contracte pentru dezinfectanți, respectiv servicii TV.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ