Share

 

În toamna anului 2019, jurnaliștii de la Rise Project investigau afacerile lui Dan Barna cu fonduri europene. În timp ce căutau documente și informații publice au descoperit că, pe site-ul ministerului Fondurilor Europene, datele contractuale ale firmei lui Barna erau anonimizate. În vara anului 2016, ministrul Ghinea, actual lider USR, a hotărât ca toate contractele din bani europeni și subcontractorii/furnizorii firmelor câștigătoare de proiecte să fie făcute publice online, într-un demers de transparentizare.

„Achizițiile din proiectele DCG (firma lui Barna- n.red) au fost anonimizate în baza de date a ministerului. Spre comparație, proiectele Teamnet – holdingul fondat de mogulul PSD, Sebastian Ghiță, cu care Cristian Ghinea s-a aflat în conflict deschis la începutul mandatului său de ministru – sunt transparentizate corect”, notează jurnaliștii de la Rise Project, în ancheta de presă care l-a pulverizat politic pe Barna în campania pentru alegerile prezidențiale.

Citeste si   Violeta Alexandru: Dreapta s-a unit nu doar pentru câștigarea alegerilor, ci pentru a face treabă în fața unui PSD care nu lasă capitala să se dezvolte

Ce s-a întamplat, de fapt, în culisele acestei „afaceri ciudate”, în care Barna, care ocupa pe atunci funcția de secretar de stat în ministerul Fondurilor Europene, a fost favorizat prin ocultarea informațiilor despre afacerile sale cu bani europeni? De ce avea nevoie Barna ca afacerile sale să fie „anonimizate” și protejate? Acest răspuns l-au dat deja jurnaliștii de la Rise în anchetă!

Citeste si   Cristian Rizea aprinde focul la KazMunayGaz

Cine s-a ocupat, însă, de anonimizare? Și care este povestea de după… faptele și documentele arată astfel:

Anonimul Mihaiu

Intră în scenă, în mai 2016, anonimul Radu Nicolae Mihaiu, angajat de bunul sau prieten Cristian Ghinea- ministrul Fondurilor Europene, în funcția de consilier personal al ministrului, pe „probleme de IT”. Mihaiu conducea atunci un SRL cu zero angajați, deținea un apartament luat cu credit în suprafață de 75 de mp și o mașină Mazda. Specializarea lui este publicitatea online. Încercase fără succes timp de zece ani să-și facă o afacere și un nume în industria IT și de software. Ce n-a reușit în zece ani o să realizeze după ce va intra în politică, în USR, în mai puțin de trei ani. Având susținerea celui pe care l-a ajutat, viitorul său șef Dan Barna, și a lui Cristi Ghinea, cel care l-a inventat politic. Acum, Mihaiu este unul din liderii USR și candidat la Primăria Sectorului 2 din Capitală. Citește continuarea pe psnews.ro.

Citeste si   Înregistrare bombă cu mâna dreaptă a lui Sebastian Ghiță. Ce zice Iacobescu despre omul de afaceri fugar

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ