Share

Cum aleg corect un vin rose de calitate?

Industria vitivinicolă a ultimilor ani a cunoscut un boom revoluționar în materie de cupaje și gusturi noi, memorabile și impresionante. Inclusiv, ne putem referi aici la tot felul de jucători grei, care ies pe piață revoluționând conceptul cu privire la senzațiile gustative provocate de vinuri. Dacă până nu demult se considerau vinuri „serioase”, anume cele din categoria roșu sau alb, actualmente tot mai multe companii optează pentru liniile de vin rose, care se transformă încet, dar sigur în vinuri de clasa lux, fără limite sezoniere.

Citeste si   O femeie și un BĂRBAT cu permisul SUSPENDAT, trași pe dreapta de POLIȚIȘTI în județul IAȘI

Dar cum să alegi corect un vin rose de calitate, astfel încât să-l memorizezi un timp îndelungat și să-l recomanzi tuturor prietenilor? Câteva mici secrete ți le dezvăluie oenologii de la Domeniile Davidescu, în cele ce urmează.

Dulce sau sec?

De fiecare dată când ajungi în fața unui sortiment de vinuri, marea dilemă este ce să alegi în materie de nivel al zaharurilor. Trebuie să știi că diferența este următoarea: vinurile seci au un nivel de până la 4 g/l de zaharuri, vinurile demiseci –  între 4 și 12 g/l, vinurile demidulci – între 12 și 50 g/l, iar cele dulci – peste 50 g/l.

Citeste si   Participare IMPRESIONANTĂ la Congresul on-line organizat de către USAMV IAȘI

Evident, alegerea după acest criteriu este una pur subiectivă, ținând exclusiv de preferințele tale. Dacă ești un amator de dulce, atunci, cu siguranță, un rose din această categorie îți va completa o gustare din fructe și ciocolată. Dacă ai aciditate sporită sau nu te dai în vânt după o băutură extrem de dulce, atunci un vin rose demisec ți se va potrivi de minune, într-o seară toridă de vară.

Citeste si   Cum se joacă PNL de-a schimbarea la IAȘI: Lucian Petrică RUSU ”specialist” în tăiat hârtii a prins loc ELIGIBIL pe lista de la Camera DEPUTAȚILOR

Share

LĂSAȚI UN MESAJ