Share

„SĂRBĂTOAREA IAȘULUI, PRIN OCHI DE COPIL”

În acestă perioadă, când Iaşul este în atenția tuturor, când mii de pelerini sosesc în „dulcele târg”, pentru a-și înnobila sufletul cu sfinţenia Cuvioasei Parascheva, preşcolarii au fost și ei implicați prin faptul că își pot folosi creația î această zile.

Proiectul „Sărbătoarea Iaşului, prin ochi de copil”

În acest sens, colectivul Grădiniţei cu program prelungit nr. 16 Iași a inițiat proiectul „Sărbătoarea Iaşului, prin ochi de copil”, ce oferă celor mici oportunitatea cunoașterii orașului natal și a exprimării, prin culoare, a emoțiilor față de comunitatea în care trăiesc.

Aflat la cea de-a VI-a ediție, proiectul are ca finalitate organizarea unei expoziţii cu lucrările artistico-plastice şi practice, create de preșcolarii grădinițelor ieșene, în urma vizitelor în oraș, a lecturilor după imagini, a cântecelor și poeziilor învățate, a povestirilor, a convorbirilor sau a prezentărilor.

În acest an, 26 de grădinițe (de stat sau private, din municipiu sau județ) au înscris în proiect 304 copii preșcolari, coordonați de 128 de cadre didactice.

Copiii și cadrele didactice coordonatoare vor primi diplome, iar fiecare grădiniță participantă, albumul ”Sărbătoarea Iașului, prin ochi de copil”, ce surprinde, în imagini, aspecte din activitățile desfășurate, pe tema proiectului, de unitățile înscrise.

Vernisajul expoziției a avut loc joi, 12 octombrie 2017, la orele 16,30, în prezența copiilor, părinților și a cadrelor didactice.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ