Share

Aurul este numit deseori “comoară veșnică”, un epitet pe care l-a câștigat nu numai ca pe un echivalent monetar mondial, ci și datorită calităților fizice ale metalului. Arheologii găsesc în mod regulat obiecte vechi de aur, conservate de-a lungul secolelor și aproape în starea inițială după tot acest timp. Cu toate acestea, chiar și comorile veșnice își pierd strălucirea originală și necesită o curățare corectă.

Citeste si   Quito, Ecuador: Soțul din cel mai longeviv cuplu din lume s-a stins din viață la 110 ani. Soția de 104 este în doliu

Pune bijuteriile de aur sau obiectele din aur în apă caldă în care ai pus și lichid de curățare. Utilizează ușor o periuță de dinți pentru a îndepărta murdăria. Clătește bine bijuteriile și șterge-le cu o cârpă moale.

Dacă este posibil, dă-ți jos bijuteriile înainte de a face curat în casă, pentru a evita orice contact cu produsele de curățare. De asemenea, este indicat să le dai jos și înainte de proceduri cosmetice, precum o vizită la saună sau alte tratamente care implică schimbări rapide ale temperaturii. Nu purta bijuteriile când înoți în piscină, deoarece clorul poate afecta metalul.

Citeste si   Înapoi în anii ’90, o călătorie cu cheia de gât. Interviu cu Diana Bădică, autoarea romanului „Părinți”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ