Share

TEORETIC, sistemul penitenciar este menit să asigure simultan privarea de libertate cu scopul pedepsirii unor fapte antisociale, dar în egală măsură să se ocupe și de îndreptarea sub aspectul conduitei morale și comportamentale a condamnaților înaintea eliberării acestora în societate.

În cazul lui Relu Fenechiu se pare că sistemul de justiție și cel penitenciar au dat greș

Prejudiciul produs statului român de către condamnatul penal Relu Fenechiu nu a fost recuperat. Mai mult, după eliberare, fostul condamnat și-a reluat afacerile cu statul prin intermediul soției acestuia, de profesie artistă, actualmente mare consultant.

Situația în sine este totodată și o palmă serioasă dată cetățenilor care sunt martori unei guvernări care facilitează întreaga inginerie financiară. Liberalii se ajută între ei, manifestând un dispreț public general față de cuvântul justiției și chiar a structurilor speciale care ar trebui să vegheze la binele și siguranța acestui stat.

Prin intermediul ministrului mediului, Costel ALEXE, firma familiei FENECHIU s-a abonat din nou la fondurile de stat

Lumina continuă să vină, în localitățile României, de la familia FENECHIU. Firma administrată de soția politicianului Relu Fenechiu, INTEGRA BUSINESS CONSULTING (I.B.C), Iași, este abonată la banii publici. Astfel, în aproape două luni (17 iunie a.c. – 10 iulie a.c.), societatea lui FENECHIU încasează mai bine de 900 de mii de lei de la primăriile localităților din mai toată țara, pentru servicii de consultanță în ceea ce privește obținerea de finanțare nerambursabilă pentru investiții în iluminatul public.

Citeste si   În județul IAȘI s-au ocupat peste 17.000 dintre locurile de VACCINARE disponibile până pe 31 ianuarie

Mariana – Daniela Fenechiu este soția politicianului Relu Fenechiu. Cei doi s-au căsătorit în 2007. Aceasta devine unic asociat și administrator la firma INTEGRA BUSINESS CONSULTING (I.B.C) Iași, abia pe data de 30 august 2017, chiar la câteva zile după eliberarea soțului ei din închisoare.

Cu un număr mediu de doar trei angajați, firma administrată în mod direct de Mariana-Daniela FENECHIU încheie contracte pe bandă rulantă cu instituțiile publice din toată țara.

În urma proiectului implementat de Ministerul Mediului, peste 60 de localități au încheiat contracte de consultanță cu firma INTEGRA BUSINESS CONSULTING

În 2020, Ministerul Mediului, condus de ministru Costel ALEXE, a decis să finanțeze un program de introducere a iluminatului stradal cu LED-uri în valoare de 80 milioane de euro, pentru 700 de localități. Aproape 10 % din aceste contracte, adică peste 60 de localități au încheiat contracte de consultanță cu firma INTEGRA BUSINESS CONSULTING, la care Mariana Daniela FENECHIU este asociat unic, pentru obținerea de finanțare nerambursabilă pentru investiții în iluminatul public, în speranța că vor accesa finanțarea nerambursabilă, atunci când linia de finanțare se va deschide (asta probabil dacă PNL va mai rămâne la guvernare și în 2021, când probabil că vor sosi primii bani).

Odată cu finanțarea programului de introducere a iluminatului stradal cu LED-uri, numărul de contracte încheiate cu statul, al firmei INTEGRA BUSINESS CONSULTING, a crescut substanțial.

Firma familiei FENECHIU a obținut peste 2.5 milioane de lei pentru servicii de consultanță în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă pentru investiții în iluminatul public

Compania familiei FENECHIU oferă consultanță în ceea ce privește obținerea finanțări pentru modernizarea sistemului de iluminat public. Pe parcursul lunilor martie – iulie (11 martie – 10 iulie 2020), din 118 contracte atribuite în mod direct, 114 au ca obiect de investiție „obținerea de finanțare nerambursabilă pentru investiții în iluminatul public”, și doar 4 vizează consultanță pentru gestionarea altor proiecte. Deci, pentru consultanța în această speță, INTEGRA BUSINESS CONSULTING a încasat în acest an puțin peste 2.5 milioane lei.

Citeste si   Managerii marilor COMPANII se implică în CAMPANIA de VACCINARE

Din 2018 și până în 2020, valoarea tuturor contractelor încheiate de INTEGRA BUSINESS CONSULTING cu instituțiile publice din țară este de 3.252.628 RON

Înființată cu aproape 18 ani în urmă (31 octombrie 2002), societatea INTEGRA BUSINESS CONSULTING are ca principal obiect de activitate „Activități de consultanță pentru managementul afacerilor”.  În 2018, cifra de afaceri a firmei INTEGRA BUSINESS CONSULTING, a fost de  183.518 RON, iar profitul de 29.450 RON.

În 2018, firma INTEGRA BUSINESS CONSULTING (I.B.C), Iași, figurează doar cu un număr de 5 contracte încheiate cu instituțiile statului. Din cele 5 atribuiri directe, firma administrată de soția lui FENECHIU a încasat 299.500 RON.

În 2019, firma INTEGRA BUSINESS CONSULTING (I.B.C), la care Mariana – Daniela Fenechiu este asociat unic figurează doar cu 2 contracte încheiate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P), din care a obținut 250.000 RON. Ambele contracte sunt încheiate cu primăria municipiului Huși și vizează servicii de consultanță pentru obținerea finanțării prin Fondul de Dezvoltare Instituţională ( F.D.I).

Citeste si   Atitudine INUMANĂ a companiei VEOLIA față de ieșeni! Zeci de familii DECUPLATE de la căldura la -17 grade

2020, anul de glorie al firmei INTEGRA BUSINESS CONSULTING

În 2020, contractele firmei INTEGRA BUSINESS CONSULTING au explodat, și de la 7 contracte încheiate în 2 ani, au ajuns la un număr de 118, doar din martie a.c. și până în iulie a.c..

 În 2018-2020, Primăriile Iași, Huși, Răchiteni, Vânători, Holboca, Băltățești încheiau contracte cu valori între de 9.500 RON și 125.000  RON (record înregistrat cu Primăria Huși, în septembrie 2019). Din contractele încheiate în această perioadă, firma patronată de soția lui FENECHIU a încasat aproape 1 milion și jumătate de lei.

Ultimul contract al firmei administrată de doamna FENECHIU figurează în data de 10 iulie a.c. și este încheiat cu primăria comunei IBĂNEȘTI – MUREȘ. Administrația locală a comunei IBĂNEȘTI a plătit către INTEGRA BUSINESS CONSULTING 34.000 RON pentru servicii de consultanță pentru obținerea finanțării nerambursabile pentru investiții în domeniul iluminatului public.

Firma a derulat în perioada iunie – iulie a.c. contracte cu primăriile din Botoșani, Mureș, Neamț, Vâlcea, Hunedoara, Constanța, Olt, Iași, Alba, Suceava, Cluj, Argeș, Dâmbovița, Bistrița, Galați, Gorj.

Observăm că sunt primării din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Moldova și Dobrogea. Majoritatea primăriilor sunt controlate de PNL, după cum și multe din județele în care s-au încheiat contractele, sunt conduse politic de PNL.

Clar este faptul că pentru a progresa, firma INTEGRA BUSINESS CONSULTING a avut nevoie ca FENECHIU să iasă din închisoare, PNL să fie la guvernare și Ministrul Mediului, Costel ALEXE să implementeze un program aproape că dedicat societății familiei FENECHIU.


Share
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. ,,Sistemul penitenciar”…..asigura executarea pedepselor…si cam atat !! Lasati scopurile ,,declarate” !
    Nu e vina ,,sistemului penitenciar” ca unii chiar sunt irecuperabili…asa cum e, de altfel, intreaga societate romaneasca.
    Or fi si ,,sisteme penitenciare” care te educa sa nu mai comiti infractiuni…din acele penitenciare, de regula, nu mai iesi viu !! – mancarica….drepturi…hainute…programe…si fel de fel de facilitati au detinutiii – ce i-ar motiva sa se schimbe ….? Vreti adevarul ? – PARUL !! Frica pazeste bostanaria !! ASa a fost de cand lumea si asa va ramane !! – Instrumentele necesare ,,sistemului penitenciar” lipsesc cu desavarsire !!! – Detinutii se intorc cu placere….inapoi daca o fac pentru o suma mare !! Exemplu – Fenechiu….Becali – au stat cate un anisor-doi…au iesit liberati conditionat si pastreaza banuti buni in buzunare !!!
    Nu ,,sistemul penitenciar” e de vina si SISTEMUL !!….adica TOTI suntem de vina pentru asta !! Societatea romaneasca, in ansamblul ei, e de vina.

LĂSAȚI UN MESAJ