Share

„E de groază ce face directoratul ăsta! Nici măcar în pietele particulare nu există așa mari taxe”, spun comercianții ieșeni

„Ce sunt cu sumele astea? Suntem magazine? 150 de lei pe lună gunoierul noi îl plătim, Eco Piata ce plătesc? Să dispară mersul banilor de pe timpul altor primari?! Eu nu le doresc răul, dar nici să-și bată joc de oameni. Poliția comunitară fugărește oamenii necăjiți care mai vin cu coșul și sunt vai de capul lor. Omul nu poate pune în tarabă pentru că îi ia 20, 30 de lei cât face marfa aia. Ce facem atunci? Ne omorâm unii pe alții? Când plouă e jale, iarna nu se poate vinde. Noi tremurăm aici, spune un comerciant din piața Alexandru Cel Bun.

„Asta este piata din Iași, cea mai scumpă” 

După spusele comercianților, piețele din Târgu-Frumos, Suceava, Pașcani sau cele din Vaslui sunt piețe de lux, amenajate corespunzător, de la halat, spațiu pentru încărcat telefonul și cântarul, până la aerisire și chiuvetă proprie.

„Noi cei de jos, tragem toate ponoasele. Suntem sclavii lor. Toți cei care ne-au condus și sunt la conducere au trăit bine pe timpul lui Ceaușescu și trăiesc și acuma. Noi ne milogim să vină clienții. Noi ajutăm foarte mult, pentru că e o concurență între noi și așa zișii producători, că altfel ar fi de jale”, spune același comerciant din piața Alexandru Cel Bun.

„Uite cum stăm? E bun așa? Să vedeți ce piață e în Târgu-Frumos, că eu sunt de acolo și cunosc. Acolo, la fiecare stâlp este priză, este aer condiționat, acolo piața e închisă, e amenajată, la noi e ca la țigani. Așa stăm aici. Eu am toate atestatele, toate dovezile ca să am asigurat locul. Aici nu o să fie niciodată ca-n alte părți, spune Florica, comerciant din piața Alexandru Cel Bun.

Oamenii nu pot face comerț pe timpul iernii, pentru că le îngheață marfa și de cele mai multe ori a fost aruncată la tomberon.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ