Share

Din cauza consumului ridicat de proteine animale, zaharuri, făinoase, alcool, tutun sau cafea, organismul nostru stochează substanțe chimice care se găsesc de regulă în produsele rafinate.

Detoxifierea implică adoptarea unei diete sau a unor produse speciale care pretind la ajutarea eliminării toxinelor din organism și totodată îmbunătățirea stării de sănătate.

Organismul nostru are un  mecanism foarte inteligent care ajută la eliminarea toxinelor fără ajutor exterior, dar implicarea organelor precum ficatul, sistemul digestiv, rinichii, plămânii și nu în ultimul rând pielea au un rol foarte important în detoxifiere.

De aceea, trebuie să fim în permanență atenți cu sănătatea noastră, pentru ca aceste organe să rămână sănătoase și să funcționeze la cote maxime.

Reducerea consumului de zahăr și de alimente procesate are un rol benefic pentru organism, întrucât consumul acestor alimente pot duce la boli precum obezitate, diabet, cancer, boli cronice sau boli cardiovasculare. Aceste boli pot îngreuna procesul organismului de a se detoxifica.

Citeste si   GCS: 488 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 112,300 de lei, în ultimele 24 de ore

Apa este „transportatorul” toxinelor din corp, eliminându-le prin urină, transpirație sau respirație

Specialiștii spun că peste 90% din cantitatea de alcool este metabolizată în ficat, iar enzimele hepatice metabolizează alcoolul într-o substanță chimică și dăunătoare numită acetaldehidă.

Dacă consumăm mai multă apă, aceasta nu potolește  doar setea ci reglează totodată și temperatura corpului, ajută la digestie, lubrifiază articulațiile și detoxifică organismul prin îndepărtarea toxinelor. Corpul hidratat corespunzător ajută la detoxifiere.

Somnul ajută la eliminarea produselor secundare toxice acumulate pe toată perioada zilei

Odihna este din nou importantă pentru organismul nostru.  Somnul ajută creierul să își încarce bateriile și totodată, ajută și la eliminarea produselor secundare toxice acumulate pe toată perioada zilei.

Citeste si   Fotbal - Liga I: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FC Viitorul 1-1

Consumarea alimentelor bogate în antioxidanți cum ar fi fructele de pădure, nucile, cacaua cât și legumele, ajută organismul să lupte împotriva stresului oxidativ cauzat fiind de radicalii liberi care pot crește riscul de îmbolnăvire.

Este foarte important ca înainte de a ține orice dietă să apelăm la un medic nutriționist deoarece prin procesul de detoxifiere se pot pierde și din minerale, carențe de vitamine. Fiecare acum își face o dietă după internet. Din păcate este total greșit, mai întâi trebuie să discute cu un nutriționist, să vedem despre ce este vorba, despre obiceiurile alimentare, despre ceea ce poate consuma, despre afecțiunile pe care le are, deoarece oamenii nu iau în considerare faptul că pot să fii predispuși la anumite afecțiuni sau au anumite afecțiuni de care nu știau.

Și atunci recomandat este să se discute cu un nutriționist, se face un plan alimentar personalizat pentru fiecare în așa fel încât să nu facem o detoxifiere așa „după ureche”, a declarat Alina Mihaela Codreanu, medic nutritionist la Centrul Natur House Suceava, pentru Ziarul „Bună Dimineața Suceava”.

Așadar, cele mai multe diete sau regimuri care promovează detoxifierea implică:

Citeste si   Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu: Va fi restaurată pictura exterioară de la Mănăstirea Suceviţa

– Să renunțăm complet la alcool, cafea, tutun;

– Să facem sport și mișcare în mod regulat;

– Să consumăm suplimente sau anumite plante medicinale;

– Să ținem post pe o perioadă de 1-3 zile;

– Să ne hidratăm prin consumarea de lichide, apă, ceai, sucuri din fructe și legume.

Însă, trebuie să fim extrem de atenți deoarece o dietă bazată doar pe lichide nu este recomandată.  Este important să cerem sfatul medicului specialist înainte de a încerca orice fel de dietă .


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ